nieuws

Wat een helden: gezin uit Kinderdijk schiet 51 scholieren met buspech te hulp

Het uitstapje van een Franse schoolklas liep gisteren helemaal in de soep. De scholieren van 14 en 15 jaar waren op schoolreisje naar de molens van Kinderdijk toen hun bus het plotseling begaf.

| Steve van Velzen

De familie Van Rijswijk uit Kinderdijk zag het gebeuren en schoot de scholieren te hulp.

Lees ook
Leerlingen doneren geld voor schoolreis aan zieke directeur

Overstuur
De Franse pechvogels zaten al de hele middag in het gras te wachten toen de familie besloot water te brengen. Nadat de problemen met de bus gisteravond om elf uur nog niet waren opgelost en er geen oplossing in het vooruitzicht was, besloot de familie opnieuw in actie te komen: alle 51 scholieren mochten bij de familie overnachten. “De kinderen huilden en waren overstuur. Je kunt ze toch niet in de berm laten slapen?” zegt vader Matthijs tegen RTL Nieuws.

Ontbijt
Het werd een drukte van jewelste in het huis van de familie. De Franse scholieren sliepen in de garage, de woonkamer, op banken en stoelen. Het was verre van ideaal, maar beter dan buiten slapen. De volgende ochtend moest er natuurlijk ook ontbeten worden, dus om 6 uur was de familie alweer uit de veren. “De bakker verdient echt een warme douche. Hij heeft helemaal gratis allemaal krentenbollen en andere broodjes gebracht”, vertelt Matthijs.

Opruimen
Vanochtend zijn de kinderen met een vervangende bus opgehaald. De Fransen waren erg dankbaar voor de hulp. Bijkomen zit er voor de familie uit Kinderdijk nog even niet in: de rest van de dag moet er nog afgewassen en opgeruimd worden. Gelukkig hebben ze geen spijt: “Het is iets om nooit te vergeten.”

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst…Linda komt ook.

VIDEO'S | NIEUWS | OPMERKELIJK

Bron: RTL Nieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser