nieuws

Wat een gemis: vijf jaar geleden verongelukte prins Friso

Wat een gemis: vijf jaar geleden verongelukte prins Friso

Het is precies vijf jaar geleden: het ski-ongeluk van prins Friso in het Oostenrijkse Lech. Het ongeluk maakte veel indruk op de Koninklijke familie.

| Steve van Velzen

Friso liet vrouw Mabel en zijn twee kinderen Luana en Zaria achter.

Lees ook
Nijntje-tekenaar Dick Bruna op 89-jarige leeftijd overleden

Overleden
Prins Friso kreeg in 2012 een ernstig ski-ongeluk in Oostenrijk. Nederland reageerde geschokt. Na het ongeluk werd hij behandeld op de intensive care van het Landeskrankenhaus in Innsbruck. Om dichterbij zijn gezin te zijn, werd de prins later overgebracht naar het Wellington ziekenhuis in Londen. Tegen de pers werd enkel gezegd dat Friso “tekenen van zeer gering bewustzijn” vertoonde.” Niet veel later werd hij overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch, waar de prins in augustus 2013 op 44-jarige leeftijd overleed.

Lech
Ondanks het ongeluk gaat de Koninklijke familie nog elk jaar terug naar Lech. Deze week is koningin Máxima er weer aan het skiën, volgende week worden koning Willem-Alexander en de kinderen verwacht.

NIEUWS | KONINGSNIEUWS | BEKEND

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Kim KaandorpKim Kaandorp

Sorry LindaNieuws, maar dit kan echt niet. Prins Friso overleed niet 5 jaar geleden, het ongeluk waaraan hij uiteindelijk overleed gebeurde 5 jaar geleden. Deze kop is vrij respectloos in mijn ogen.

marijne Vissermarijne Visser

Hi Kim,Ik heb je reactie gelezen en ik heb de kop verbeterd.

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser