Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Wakker Dier: 'Supermarkten stunten steeds meer met vlees'

Wakker Dier: 'Supermarkten stunten steeds meer met vlees'

Nederlandse supermarkten zijn fors meer gaan stunten met goedkoop kippen-, rund- en varkensvlees. Wakker Dier deed onderzoek naar twaalf grote supermarkten in ons land.

| Kirsten Zijderveld

Volgens de dierenwelzijnsorganisatie is het aantal vleesaanbiedingen in supermarktfolders sinds 2015 met 28 procent gestegen.

Wakker Dier

“De dieren betalen hiervoor de prijs.” Wakker Dier vergeleek de eerste drie kwartalen van dit jaar met dezelfde periode in de jaren daarvoor. Volgens de organisatie stegen de aanbiedingen bij Jumbo en Albert Heijn het meest van alle supermarkten. Bij Jumbo gaat het om een verdubbeling van het aantal ‘vleesstunts’ ten opzichte van drie jaar geleden, bij Albert Heijn om een toename van 73 procent.

Supermarkten

“Minder vlees eten is hard nodig. Dat juist de marktleiders hiervoor geen verantwoordelijkheid nemen is schandalig”, aldus de dierenwelzijnsorganisatie. Alle supermarkten stunten vooral veel meer met kippenvlees in hun folders. “Ook hier lopen Albert Heijn en Jumbo voorop. Jumbo heeft zijn kipaanbiedingen zelfs vertienvoudigd.”

Lees ook
Een beetje vreemd, maar wel lekker: (ook) Unox komt met vleesloze rookworst

NIEUWS | DIEREN | ETEN & DRINKEN

Bron: ANP/Wakker Dier | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser