nieuws

Waarom thuiswerken in Nederland populair is, en bedrijven in de VS er vanaf willen

Waarom thuiswerken in Nederland populair is, en bedrijven in de VS er vanaf willen

Thuiswerken wordt in Nederland steeds populairder, terwijl bedrijven in de Verenigde Staten het zoveel mogelijk proberen tegen te houden.

| Marloes van Wijnen

De Volkskrant legt uit waarom.

Lees ook
Veel bijval voor foto van thuiswerkende moeder met peuter

‘Ideaal’
Sinds 2008 is het aantal medewerkers in Nederland dat vanuit huis werkt met tien procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Personeel vindt het vaak ideaal: niet meer in de file, en de kinderopvang is ook overbodig.

Terug naar kantoor
In de VS willen bedrijven juist het aantal thuiswerkers terugdringen. Op kantoor zouden medewerkers beter samenwerken, creatiever zijn en sneller kunnen communiceren. Ook speelt mee dat managers hun personeel zo beter kunnen controleren.

Maar niet in Nederland
Die trend zien we niet in Nederland, volgens Marc van Veldhoven, hoogleraar werk, gezondheid en welbevinden aan de Universiteit van Tilburg. Hij legt aan de krant uit dat “banken, verzekeraars, ict-bedrijven en de overheid het nieuwe (thuis)werken consequent hebben ingevoerd”, onder meer door bezuinigingen. En als een kantoor eenmaal te klein is voor alle medewerkers, is het moeilijk om dat beleid zomaar terug te draaien.

Lees ook
‘Het Nieuwe Werken’: Rianne (54) háát het, en wel om deze reden

Lees het hele artikel van de Volkskrant hier.

NIEUWS | LIFESTYLE | BUITENLAND

Bron: de Volkskrant | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser