Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Waarom het goed is om af en toe ongegeneerd te roddelen

Waarom het goed is om af en toe ongegeneerd te roddelen

Roddelen: iedereen doet het. Ja, jij ook. En volgens Rinus Feddes is daar helemaal niks mis mee. ‘Het is belangrijk voor het uiten van onze onderbuikgevoelens en het opbouwen van een sociaal netwerk.’

| Esmée Oudman

In Trouw vandaag een stuk over Feddes, die vandaag promoveert op een pleidooi voor het doorbreken van het taboe op roddelen.

Lees ook
Onderzoek onder gescheiden ouders: één op de drie ouders wil ex niet op uitvaart

Pesten of rodellen

Veel mensen associeren roddelen met iets negatiefs, maar Feddes maakt een duidelijk onderscheid tussen roddelen en pesten. “Pesten is gericht op het bewust kwaad doen van de ander. Terwijl roddelen meer gericht is op het in vertrouwen uiten van je onderbuikgevoelens.”

Sociaal binden

Door middel van roddelen ga je een sociale binding aan met iemand. Door je verhaal met iemand te delen kom je volgens Feddes heel dichtbij die persoon. “Bij wie je wilt horen bepaalt dus ook met wie je roddelt.” En zodoende ontstaan sociale verhoudingen tussen mensen, buiten officiële verhoudingen zoals werk om. Oké… zeg wist jij dat eh… niet! Écht..?

Lees het hele stuk via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | LIFESTYLE | BLENDLE TIPT

Bron: Trouw | Foto: LINDA. 117 Fotografie: Marc de Groot

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser