Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Waarom psychotherapeut Esther Perel het taboe op vreemdgaan wil doorbreken

Waarom psychotherapeut Esther Perel het taboe op vreemdgaan wil doorbreken

Psychotherapeut Esther Perel wil dat we anders tegen overspel aankijken, het hoeft namelijk niet het einde te zijn van een relatie.

| Bram Steijns

Vandaag tipt Blendle dit artikel uit AD.

Lees ook
Volgens deze vreemdgaande vrouw telt online flirten ook als affaire

Meer overspel
Ze schreef een boek over moderne relaties waarin overspel steeds vaker voorkomt, de kans dat je in een relatie met overspel te maken krijgt, ligt ergens tussen de veertig en 76 procent. En daarmee is de betekenis van vreemdgaan veranderd. “Het komt voor in goede en slechte relaties, in open en niet-open relaties, onder jong en oud. Ik heb de redenen en de betekenis ervan onderzocht, en daarbij de gemakkelijke oordelen en antwoorden geprobeerd te vermijden.”

Positieve kant
Met haar boek wil ze de positieve kant van overspel belichten. “Ontrouw doet een alarm afgaan. Soms moet iets worden doorbroken of vernietigd, om iets nieuws of beters te kunnen opbouwen.” Toch heb je liever niet dat je partner ontrouw is, maar dat is te voorkomen. “Binnen een relatie kiest iemand vaak een bepaalde rol. Maar hoe meer je kunt delen van je persoonlijkheid en hoe eerlijker je kunt zijn over wat je nodig hebt op emotioneel en seksueel vlak, hoe kleiner de noodzaak dat buiten de deur te zoeken.”

Als het wel gebeurt
En als het dan toch gebeurt? “Als je de relatie wilt redden, is het belangrijkste dat je onderkent dat je de ander hebt gekwetst. Dat je laat merken dat je je schuldig voelt over het bedrog en de leugens, en het je aantrekt hoe de ander zich voelt. Veel mensen willen zo’n periode zo snel mogelijk achter zich laten.”

Lees het hele stuk via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

Esther Perel

Hieronder vertellen koppels over het fenomeen vreemdgaan en onbetrouwbare partners. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: AD | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser