nieuws

Waarom je volgens de notaris al vóór je bruiloft over je scheiding moet nadenken

Waarom je volgens de notaris al vóór je bruiloft over je scheiding moet nadenken

Wie wil voorkomen dat een eventuele scheiding uitdraait op een vechtscheiding, moet vóór de bruiloft alvast een aantal duidelijke afspraken maken.

| Gaby Boterkooper

Netwerk Notarissen biedt bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract nu een ‘antivechtscheidingsclausule’ aan.

Lees ook
Waarom er na de zomer een piek is in het aantal echtscheidingen

Kinderen
Dit is misschien niet iets waar je tijdens het plannen van je bruiloft aan wilt denken, maar het is belangrijk dat er bepaalde afspraken gemaakt worden. Eén op de vijf scheidingen waar kinderen bij zijn betrokken zijn vechtscheidingen, waarbij de ouders elkaar niet kunnen luchten en de kinderen uiteindelijk de dupe zijn.

Moddergooien
“Er staan afspraken in de clausule over hoe ze met elkaar communiceren, dat ze geen spullen van elkaar beschadigen en binnen welke termijnen ze op inhoudelijke berichten en documenten over de scheiding moeten reageren. Tijd rekken, moddergooien en andere zaken die de scheiding blokkeren, worden er zo veel als mogelijk mee voorkomen,” zegt Lucienne van der Geld, directeur van het samenwerkingsverband van 160 notariskantoren in Nederland tegen het AD.

Boete
Als het gescheiden koppel zich uiteindelijk niet aan de afspraken houdt, krijgen de (ex-)partners een boete. De hoogte van die boete wordt vooraf door het koppel afgesproken. Volgens notarissen zeggen gescheiden mensen dat betere afspraken vooraf veel ellende hadden kunnen voorkomen.

NIEUWS

Bron: AD.nl | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser