nieuws

Waarom het bijzonder is dat deze vrouw (28) nu Trumps hoofd communicatie is

Waarom het bijzonder is dat deze vrouw (28) nu Trumps hoofd communicatie is

Hope Hicks (28) wilde vroeger model of actrice worden, maar mag zich sinds gisteren officieel de communicatieadviseur van Donald Trump noemen.

| Kirsten Zijderveld

En ze had niet eens ervaring in het vak toen ze twee jaar geleden voor Trump begon.

Lees ook
Miss Texas haalt uit naar Trump tijdens live uitzending missverkiezing

Langstzittende medewerker
Waarom dat zo bijzonder is? Omdat het nog nooit eerder voorkwam dat iemand met weinig politieke ervaring in Washington de communicatie van ’s werelds machtigste leider bepaalt. Haar voorgangers hadden veel meer ervaring, maar – heel belangrijk – Hicks heeft Trumps aandacht.

Vertrouwen
Ook heeft ze al twee jaar lang alle (media)stormen rondom Trump overleefd en is ze daarmee zelfs de langstzittende Trump-medewerker. Hicks is de opvolger van de veelvuldig gepersifleerde Sean Spicer en de omstreden Anthony Scaramucci. Ze is bijna altijd aan Trumps zijde tijdens zijn reizen en houdt controle over alles wat hij zegt. Naast zijn familie en zijn hoofdbeveiliger Keith Schiller is Hicks de persoon waar Trump het meeste vertrouwen in heeft.

Hope Hicks

Omstreden Twittergedrag
Ook zei Hicks niets van Trumps omstreden gedrag op Twitter, terwijl elke professionele woordvoerder hem zou zeggen dat hij dat beter kon laten om zijn kansen op presidentschap te vergroten. Zelf heeft ze maar drie tweets op haar naam staan: twee retweets van de president, en één van de first lady.

Prominente posities
In de campagne kreeg Trump veel kritiek op zijn seksistische opmerkingen en stelden zijn tegenstanders dat hij vrouwen niet serieus nam. In dit licht is het opvallend dat naast Hicks ook twee andere vrouwen een prominente positie bekleden op Trumps communicatieafdeling.

Ivanka’s modelijn
Hoe de vrouw uit Connecticut in het wereldje van de president terecht gekomen is? Via Ivanka Trump. Hicks speelde op haar elfde in een Ralph Lauren-reclame en stond op covers van (tiener)romans, en twee jaar na haar studie werkte ze bij een pr-firma waar Ivanka Trump een van de belangrijkste klanten was. Ze werkte eraan Ivanka’s modelijn beter te verkopen en belandde daarmee in de Trump Tower in 2014.

Lees ook
Waarom de hakken van Melania Trump op weg naar Houston echt niet konden

Hope Hicks

‘Jij wordt mijn woordvoerder’
Anderhalf jaar later zei Donald Trump tegen haar: “Ik denk eraan om mij kandidaat te stellen voor het presidentschap en jij wordt mijn woordvoerder.” Terwijl Hillary Clinton een professioneel mediateam om zich heen had, deed de onervaren Hicks alles in haar eentje. En Trump is erg te spreken over haar, hij noemt haar inmiddels liefkozend ‘Hopester’.

Leuk salaris
“Ik prijs me gelukkig dat ik haar heb. Ze heeft een goed beoordelingsvermogen. Ze geeft vaak advies maar doet dat op een rustige manier, zodat het niet lijkt op een advies. Ze brengt het heel aardig”, zei hij vorig jaar tegen The New York Times. Hicks verdient volgens US News 180.000 dollar per jaar en is daarmee een van de bestbetaalde medewerkers van Trump.

Hope Hicks

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: de Volkskrant / US News / New York Times | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser