Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Waarom baby's volgens deze onderzoeker tot hun derde bij hun moeder in bed moeten slapen

Waarom baby's volgens deze onderzoeker tot hun derde bij hun moeder in bed moeten slapen

Het is beter voor baby’s om tot hun derde bij hun moeder in bed te slapen. Tenminste, dat claimt kinderarts Nils Bergman van de universiteit van Kaapstad.

| Boris Lemereis

Volgens hem zou het de band versterken, en tot beter gedrag op latere leeftijd leiden.

Lees ook
Susanne (39) lost slaapproblemen bij baby’s op: ‘Je moet de jetlag uit de baarmoeder omzetten’

Onderzoek
Bergman baseert zich op onderzoek. Er werd gekeken naar baby’s die bij hun moeder sliepen, en baby’s die in een wiegje naast het bed sliepen. Het bleek dat de laatste groep drie keer zoveel stress had als de eerste. Ook de kwaliteit van de slaap was bij hen slechter. Het onderzoek werd uitgevoerd met zestien baby’s.

Gedragsproblemen in tienerjaren
Onderzoek op dieren heeft eerder uitgewezen dat een combinatie van stress en slaapgebrek tot gedragsproblemen in de tienerjaren. Volgens Bergman is dit ook van toepassing op mensen: de stresshormonen maken het moeilijker om later relaties aan te gaan.

Risico’s
De beweringen zijn niet onomstreden. Uit andere onderzoeken blijkt dat samen in één bed slapen andere risico’s met zich meebrengt. Zo wil het nog wel gebeuren dat een moeder zich in haar slaap omdraait en haar baby daarbij verstikt.

Veiligste plek
Een Britse organisatie die kindersterfte bestudeert, raadt het dan ook af om een bed te delen met je kind. “Naar ons advies is de veiligste plek een wieg in de kamer van de ouders”, zegt professor George Haycock. Andere organisaties zeggen dat het prima kan, zolang er geen drugs of alcohol in het spel is, en de ouder niet bijzonder zwaarlijvig is.

NIEUWS | KINDEREN | MEEPRATEN | BUITENLAND

Bron: Daily Mail | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Machiel JeuninkMachiel Jeunink

On zin wat die weterschaper zeg. Licht aan de opvoeding. Maak nog meer onzin wijs . Hier geloof ik niks van . Door een goede opvoeding kan het kind een beschaaf mens worden. Maar bij moeder slapen onzin .Kijk alleen de bant word beter . Maar opvoeding staat er los van . Opvoeding kom pas kijken kijken als je merk dat het al begint met lopen en praten .vaak doet het nu d de ouders na . Als de ouders vaak vloeken en schelden . Gaat het kind later het zelfde doen . Ps leuke onzin . Kan niet beter

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser