nieuws

Waarom 'AD' samenwerkt met 'treitervlogger' en lezers daar boos over zijn

Waarom 'AD' samenwerkt met 'treitervlogger' en lezers daar boos over zijn

‘Treitervlogger’ Ismail Ilgun (19, foto) gaat aan de slag voor de website van het ‘Algemeen Dagblad’. Hij gaat een reeks documentaires maken.

| Marloes van Wijnen

Daarin gaat hij op zoek naar inspirerende verhalen.

Lees ook
Treitervlogger Ismaïl in excuus-post: ‘We hebben dit nooit gewild’

Positieve insteek
De docu’s hebben volgens het AD dus allemaal een positieve insteek. Ismail is gestopt met de vlogs waarmee hij bekend werd en probeert zijn leven om te gooien. De negentienjarige Ismail werd uitgeroepen tot ‘treitervlogger’ nadat zijn vlogs een heuse rel veroorzaakten. Die mentaliteit probeert Ismail nu achter zich te laten, door naar eigen zeggen voortaan “goed bezig te zijn en zijn alleenstaande moeder trots te maken.” “Ik probeer een dagritme te hebben. Dat is beter voor mij.”

Ismail Ilgun:

Boze lezers
De samenwerking van Ismail met het AD valt niet bij iedereen in goede aarde. Op de Facebookpagina van de nieuwswebsite zijn de reacties nogal verdeeld.

reacties treitervlogger AD

reacties treitervlogger AD

reacties treitervlogger AD

reacties treitervlogger AD

reacties treitervlogger AD

treitervlogger reacties AD

‘Interessante journalistiek’
Hoofdredacteur Hans Nijenhuis legt uit waarom zij besloten hebben met de voormalig treitervlogger in zee te gaan. “Ismail heeft een bijzonder talent en deze documentaire is interessante journalistiek. In twintig minuten krijgen we een rondleiding door een wijk zoals we die zelf niet snel zouden zien, al is het maar omdat de aanwezigheid van een ‘gewone’ journalist de situatie zou veranderen.”

Tweede kans
Ook benadrukt Nijenhuis dat hij absoluut niet wil goedkeuren wat Ismail in het verleden gedaan heeft. “Jongens halen in hun jeugd soms rottigheid uit. Ismail erkent dat hij fout zat. Hij wil dat nu rechtzetten. Hoe moet dat als niemand hem een tweede kans geeft?”

NIEUWS | BEKEND

Bron: AD | Foto: Instagram

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser