Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

'Meerderheid van VVD-kiezers achter motie tegen premier Rutte'

'Meerderheid van VVD-kiezers achter motie tegen premier Rutte'

Een kleine meerderheid van de kiezers (53 procent) kan zich vinden in de motie van wantrouwen tegen premier Rutte. Ze doelen op zijn keuze rond de dividendbelasting.

| Yara Mureau

Een op de vijf ondervraagde panelleden die VVD stemmen, vindt zelfs dat de premier moet opstappen. Dat blijkt uit de peiling van opiniepeiler Maurice de Hond.

Keuze dividendbelasting

Afgelopen week maakte Rutte bekend dat het afschaffen van de dividendbelasting definitief van tafel was. Ruim een week daarvoor werd bekend dat Rutte de afschaffing ging heroverwegen. Hierdoor is veel wantrouwen ontstaan. En niet alleen bij VVD-kiezers. Van de CDA-kiezers is 43 procent het eens met de motie die, als hij was aangenomen, een einde had gemaakt aan Ruttes premierschap. In de Tweede Kamer stemden 49 Kamerleden voor de motie, maar dat was te weinig om de motie aan te nemen.

Bestemming 1,9 miljard euro

Over de bestemming van de 1,9 miljard euro die gemoeid was met de afschaffing van de dividendbelasting, denken kiezers wisselend. Slechts 19 procent vindt het een goede keuze om het geld te besteden aan andere manieren om het vestigingsklimaat voor bedrijven te verbeteren. 44 procent ziet het liefst dat een deel van het bedrag daaraan wordt besteed, maar de rest moet naar ‘de burger’ gaan. De rest vindt dat het helemaal niet moet worden besteed aan het vestigingsklimaat.

Lees ook
Mark Rutte: ‘Afschaffing dividendbelasting definitief van tafel’

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser