nieuws

VVD-commissie staakt tijdelijk onderzoek naar ex-voorzitter Keizer

VVD-commissie staakt tijdelijk onderzoek naar ex-voorzitter Keizer

De integriteitscommissie van de VVD schort het onderzoek naar de opgestapte partijvoorzitter Henry Keizer voorlopig op. Dat heeft de VVD bekendgemaakt.

| Marloes van Wijnen

Het besluit van de commissie heeft te maken met Keizers aftreding en de aangifte die tegen hem gedaan is.

Lees ook
VVD-voorzitter Keizer legt functie neer na ophef

‘Te weinig betaald’
De Commissie Integriteit van de VVD wil eerst afwachten of er andere onderzoeken worden ingesteld door externe partijen met meer onderzoeksbevoegdheden. Tijdens het onderzoek van de integriteitscommissie van de VVD werd er vooral gekeken naar Keizers overname van uitvaartbedrijf De Facultatieve in 2012. Volgens journalisten van Follow the Money zou hij namelijk te weinig hebben betaald.

‘Oplichter’
Pieter Lakeman, bekend van zijn strijd tegen de voormalige bank DSB, deed dinsdag aangifte tegen Keizer. Hij noemt de vertrokken VVD-voorzitter een oplichter. Volgens Lakeman heeft Keizer de leden van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie misleid bij zijn overname van de vereniging.

‘Onwenselijke situatie’
Keizer legde gisteren zijn functie neer. Keizer noemt het in zijn verklaring een “onwenselijke situatie” dat hij komend weekend op het VVD-congres zou worden herbenoemd als voorzitter. Dit terwijl hij tegelijkertijd zijn taken als partijvoorzitter al tijdelijk had neergelegd vanwege het integriteitsonderzoek dat naar hem liep.

Lees ook
VVD en CDA willen kabinet van vier partijen

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst… Linda komt ook.

NIEUWS | BEKEND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser