Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Vrouwen willen beha's in alle huidskleuren en starten actie #Benniebeige

Rowan Blijd (26), presentator van ‘Yo Mo!’ (KRO-NCRV), vindt het vreemd dat er bijna alleen beha’s in de huidskleur van witte mensen verkocht worden.

| Malu Pesulima

Met de campagne #Benniebeige pleit het programma voor meer kleur in de Nederlandse mode-industrie.

Lees ook
Op maat gemaakte bh: 3D-geprint

Niet bijster sexy
Toegegeven: een huidskleurige beha is dan misschien niet bijster sexy, in veel gevallen is het wel een praktisch kledingstuk. Want je hebt én ondersteuning, én je kunt ‘m vrijwel onzichtbaar dragen. Des te lastiger dus als je er eentje wilt aanschaffen, maar er niets in je eigen huidskleur te koop is. Volgens visagisten en dermatologen zijn er in totaal zes verschillende huidtinten waar nog geen rekening mee wordt gehouden.

Pamflet
Met de actie #Benniebeige, die bestaat uit een campagne op social media en een pamflet, wil Yo Mo! winkelketens aanmoedigen om hun inkoopbeleid te verbeteren. Tot nu toe met succes, want het pamflet is al ondertekend door namen als Cécile Narinx (hoofdredacteur van de Nederlandse Harper’s Bazaar), Janice Deul (activist), Lilianne Ploumen (PvdA-Kamerlid), Vera Bergkamp (D66-Kamerlid), Anita Witzier (presentator KRO-NCRV) en Gerda Havertong (actrice, presentatrice).

VIDEO'S | NIEUWS | MODE

Bron: Yo Mo | Foto: Yo Mo

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser