nieuws

'Vrouwen hebben minder ambitie': ophef over uitspraken Thierry Baudet in interview

Er was al langer discussie over de manier waarop Thierry Baudet over vrouwen praat, maar die discussie werd gisteren weer flink aangewakkerd door een interview met Thierry bij Quote.

| Boris Lemereis

Daarin zegt Thierry onder meer dat “vrouwen over het algemeen minder ambitie hebben”.

Lees ook
Aafke Romeijn in Vrij Nederland: ‘Ook buiten roman is Baudet vrouwonvriendelijk’

Minder ambitie
Het interview vond plaats ter gelegenheid van het mei-nummer van Quote. Hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck kwam een glaasje champagne drinken met Thierry. En die hield zich niet bepaald in. “Vrouwen excelleren over het algemeen minder in een heleboel beroepen”, aldus de fractievoorzitter van Forum voor Democratie. Om te vervolgen: “Ze hebben minder ambitie en meer interesse in familie-achtige dingen.”

Seksistisch
Sander probeert Thierry nog tegengas te geven: “Dit vinden veel mensen seksistisch, en misschien wel vreselijk om te horen.” Maar Thierry werpt tegen: “Ja, maar het is gewoon zo.” Even later: “Het is normaal voor een vrouw om een beetje linksig te zijn. Dan ontmoet ze een man die gewoon rechts is, en dan zegt ze: ‘Ja, die heeft ook wel gelijk’. In mijn ervaring.”

Ophef
Misschien heeft Thierry wel een beetje door dat mensen aanstoot kunnen nemen aan zijn uitspraken, want hij sluit af met: “Dit ga je toch niet uitzenden?”. Nou dat gebeurde dus wel, en het bleef niet onopgemerkt. Baudet wordt op Twitter ‘seksistisch’ en ‘eng’ genoemd. Hoewel er ook mensen zijn die hem verdedigen.

NIEUWS

Bron: Quote / YouTube | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser