nieuws

Vrouw van 'razende klusser' Mees boos op RTL: 'Ze verzwegen zijn autisme'

Vrouw van 'razende klusser' Mees boos op RTL: 'Ze verzwegen zijn autisme'

Hij was hét onderwerp van de koffieautomatenpraat van vandaag: de ‘razende klusser’ Mees. Zijn vrouw Femke is nu ook boos, en wel op de makers van ‘Help, mijn man is klusser’ (RTL4).

| Boris Lemereis

Ze hebben volgens haar bewust niet gemeld dat Mees een vorm van autisme heeft.

Lees ook
‘Help, mijn man is klusser’: Mees is razend op John en zijn klusteam

Prikkels
De vijandige, agressieve en eigenwijze houding van Mees is een gevolg van zijn autisme, zegt Femke. “Als mijn lieve Mees te veel prikkels krijgt, slaat hij volledig dicht.” AD sprak Femke over de ontstane ophef rondom de houding van haar man.

Kwaad daglicht
RTL was op de hoogte van het autisme van haar man, zegt Femke. “Tijdens de opnamen heb ik met presentator John Williams over de mentale toestand van mijn man gesproken. Merkwaardig dat zo’n belangrijk fragment op de snijtafel van het programma is verdwenen. Nu wordt hij onterecht in een kwaad daglicht gesteld.”

Kijkcijfers
Femke zegt eerder deze week nog een bericht naar RTL4 te hebben gestuurd, met daarin het verzoek om het duidelijk te maken dat haar man autisme heeft. “Kennelijk zijn effect en kijkcijfers belangrijker dan de realiteit. Nu heb ik het gevoel dat de zender over onze rug aan het scoren is.”

Marktplaats
Mees zelf wil niet reageren op de uitzending. Hij en Femke zijn allebei boos, maar zijn niet van plan juridische stappen te ondernemen. Wel is een deel van de spullen die het klusprogramma in huis plaatste verkocht via Marktplaats, en hebben ze een geverfde muur weer opnieuw betegeld. “Dat is handiger met twee zoontjes die aardig huis kunnen houden.”

Lees ook
Scheiding op camera: Huub en Renate slopen relatie in ‘Help mijn man is klusser’

Lees het hele interview met Femke in AD.

NIEUWS | TV

Bron: AD | Foto: Still RTL

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser