Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Vrouw hindert expres hulpdiensten bij levensbedreigende situatie van klein kind

Vrouw hindert expres hulpdiensten bij levensbedreigende situatie van klein kind

Een vrouw in De Bilt heeft gisteren hulpdiensten expres gehinderd omdat ze vond dat ze wel erg hard reden. De politiewagen was onderweg naar een klein kind in nood.

| Jorieke van Noorloos

De politie was zo verbaasd over de situatie, dat ze het voorval hebben gedeeld op Facebook.

Met toeters en bellen rijden

’s Ochtends had de politie de melding gekregen dat er een kind in nood was. Wat er precies aan de hand is, wordt in het bericht niet gedeeld. De politie schrijft: ‘Ook wij vinden dit soort meldingen verschrikkelijk en doen er alles aan om zo’n kindje te kunnen helpen. Onze taak is de arts zo snel mogelijk naar het kindje brengen. Wij hebben toestemming om met toeters en bellen te rijden.’

Lees ook
Verdrietig verhaal van politie over weggelopen dementerende vrouw massaal gedeeld

Verbazing

‘Maar wat schetst hun verbazing?! Een dame, die hoort dat de collega’s met toeters en bellen aan komen en dus weet dat er ergens haast bij is, blijft pontificaal bij de auto staan, zodat de collega’s niet verder kunnen rijden’, gaat de politie verder. ‘Deze dame vond het nodig om de collega’s te vertellen dat zij wel erg hard reden en dit niet vond kunnen. Ze belemmerde hierbij de artsen doordat ze voor het portier bleef staan. De collega’s stonden met een mond vol tanden aangezien de tijd doortikte. Nog steeds elke seconde telt (voor het kleine kindje). Tiktak, tiktak…’

Onbegrip

De Biltse politie schrijft dat ze het voorval absoluut niet begrijpen. ‘Stel je voor dat je zelf in de situatie zit dat je met spoed politie of ambulance nodig hebt en er dan iemand is die de boel dwarsboomt. Dat de levensbedreigende situatie die er is, nog ernstiger wordt.’ Hoe het met het kindje is afgelopen, weten de agenten niet. ‘Medische gegevens worden ook niet aan ons verstrekt.

Lees ook
Papendrechtse politie krijgt hartverwarmend briefje

NIEUWS | OPMERKELIJK

Bron: Facebook | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Ep EndenEp Enden

Meteen een week de cel in. Achterlijk wijf.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser