nieuws

Vrouw adopteert vier kinderen van terminale beste vriendin

Vrouw adopteert vier kinderen van terminale beste vriendin

De Amerikaanse Sara Hankins (36) heeft ALS en weet dat ze op korte termijn komt te overlijden. Haar grootste angst? Wat er met haar kinderen gebeurt als het zo ver is. Gelukkig is daar haar beste vriendin Missy.

| Marloes van Wijnen

Missy – zelf ook moeder van twee kinderen – heeft namelijk aangeboden de vier kinderen van Sara te adopteren.

Lees ook
Het was haar laatste kans: terminale Carola (33) vindt biologische moeder

Altijd samen
Sara en Missy leerden elkaar zo’n achttien jaar geleden kennen, tijdens hun opleiding voor kapster. “We waren meteen beste vriendinnen”, zegt Missy tegen Today. “Toentertijd had Sara nog maar één dochter: Alexis, toen twee jaar oud. In de jaren daarna werden de andere drie geboren. Ze zijn altijd veel bij me over de vloer geweest. Sara kwam altijd met haar kinderen naar mij toe, of ik met die van mij naar haar. We waren altijd samen.”

‘Ik kan dit’
Toen Sara vorig jaar de diagnose ALS kreeg, hoefde Missy dan ook niet lang na te denken: het aanbod om haar kinderen te adopteren als Sara kwam te overlijden stond vast. “Ik dacht meteen: ‘Ja, Ik kan dit.’ Ik hou van hen en ik ken hen al mijn hele leven. Ik heb een goed inkomen en Sara’s familie steunt me.”

Sara met haar kinderen (via gofundme):

ALS terminaal kinderen adopteren

Groter huis
Door middel van een crowdfundingactie hopen Missy en Sara zoveel mogelijk geld op te halen, zodat Missy een groter huis kan kopen zodra de kinderen van Sara bij haar intrekken. In elf dagen lukte het de twee al bijna negenduizend dollar op te halen.

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: Today | Foto: Twitter, Today

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser