Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Vrouw (21) vermoordt vriendin en verraadt zichzelf met selfie op Facebook

Vrouw (21) vermoordt vriendin en verraadt zichzelf met selfie op Facebook

De Canadese Cheyenne Rose Antoine werd veroordeeld tot zeven jaar cel voor het doden van haar vriendin. Hoe haar daad ontdekt werd? Door een selfie op Facebook.

| Yara Mureau

De riem die daarop te zien was, speelde een cruciale rol.

Lees ook
Doorbraak in 25 jaar oude moordzaak-Milica van Doorn

Afleidingsmanoeuvre
Het lichaam van Brittney Gargol (18) werd ruim twee jaar geleden gevonden op een weg in Saskatoon, Canada. Haar vriendin Cheyenne Rose Antoine plaatste vlak voor haar dood op Facebook een bericht waarin ze schrijft: ‘Waar ben je? Ik heb niets van je gehoord. Ik hoop dat je veilig thuis bent gekomen’. Een slimme afleidingsmanoeuvre, maar daar trapte de politie niet in.

Selfie
De politie vond namelijk ook een selfie van de twee vriendinnen op Facebook. Ze staan lachend op de foto, maar de riem op de foto zorgde voor de oplossing van de zaak. Cheyenne draagt namelijk precies de riem die ook naast het lichaam van Brittney Gargol werd gevonden. Daarnaast heeft een getuige de politie verteld dat Antoine de moord dronken toegaf. Ze ging naar het huis van die getuige en bekende hysterisch hoe ze haar vriendin pijn had gedaan.

Dronken
Cheyenne zei in de rechtszaal dat zij en haar vriendin dronken waren en ruzie hadden gekregen. Ze gaf toe dat ze haar vriendin heeft gedood, maar ze zei ook dat ze zich niet meer kan herinneren dat ze haar heeft gewurgd. De advocaat van Antoine las haar verklaring voor tijdens de rechtszaak. “Ik zal het mezelf nooit vergeten, niets wat ik zeg of doe zal haar ooit terug brengen, het spijt me heel erg. Het had nooit mogen gebeuren.” De 21-jarige vrouw is veroordeeld tot zeven jaar cel.

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: CBC News | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser