Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Gordons zoektocht naar de ware gaat verder en íédereen hoopt op Rogier

Gordons zoektocht naar de ware gaat verder en íédereen hoopt op Rogier

Gisteravond zagen we in ‘Gordon gaat trouwen’ hoe Goor zijn aanstaande schoonfamilie(s) ontmoette en één van de kandidaten naar huis moest sturen.

| Gaby Boterkooper

Dat leverde mooie momenten en ook een heleboel tranen op.

Lees ook
Gordon gaat trouwen en ondertussen vermaakt Gerard Joling zich met stoere mannen

#teamrogier
Gordon trouwde afgelopen woensdag al in Kaapstad, maar het Nederlandse publiek moet nog tot volgende week wachten voordat duidelijk wordt met wie. Als we alle social media én het teken van zijn ouders mogen geloven, hoopt iedereen op Rogier. Maar ja, uiteindelijk is Gordon degene die bepaalt.

Samenvatting
Heb je de aflevering van gisteren gemist of heb je gewoon zin om nog even samen door te nemen wie de gegadigden zijn? Wij zetten de ‘familiedates’ van gisteren voor je op een rij.

1. Gerben
De familie van Gerben (je weet wel, die ene met die piercing) is als eerste aan de beurt. Gordon ontmoet meteen Gerbens twee broers, hun vrouwen, zijn ouders én zijn beste vriendin. Dankzij zijn moeder zou je bijna je gevoelens voor Rogier opzij zetten: “Alle twee mijn zoons hebben een mooie relatie en dat gun ik hem ook.”

Duiven en sjoelen
Na het loslaten van een duif met de vader van Gerben vertrekken de twee ‘tortelduifjes’ richting zijn ouderlijke slaapkamer. Maar niet te lang, want dat mag niet van zijn moeder. Op bed komen de twee nader tot elkaar als ze praten over het warme gezin dat Gordon zelf zo heeft gemist. Uiteindelijk sluiten ze de dag af met een potje sjoelen. Een spel waarbij de vader van Gerben in ieder geval nooit zal verliezen van zijn potentiële schoonzoon, want zoals hij zelf zegt: “De motoriek van een hetero is denk ik toch iets beter dan die van een homo.”

2. Manuel
Voor zijn tweede date vertrekt Gordon richting Rome naar het huis van de aantrekkelijke Italiaan Manuel. Gelukkig wonen Manuels ouders slechts tien meter verderop, dus heel veel verder hoeft Gordon niet te reizen. Ondanks de taalbarrière heeft hij het enorm naar zijn zin met zijn potentiële schoonouders. Na een gezellig gesprek op de bank vertrekken ze met z’n vieren naar het strand om spaghetti te eten.

De Lady en de Vagebond
En als je dacht dat de ouders van Manuel het vreemd zouden vinden dat Gordon die bekende scène uit Lady en de Vagebond nadoet met zijn liefje heb je het mis: zij doen namelijk gewoon gezellig mee. Uiteindelijk maken ze een strandwandeling en vragen ze elkaar of ze te vertrouwen zijn – want die afstand is best lastig. Daarna vliegt Gordon weer terug naar Nederland.

3. Roy
De volgende kandidaat die aan de beurt is, is sportschooleigenaar Roy. Nadat Gordon Roys beste vriendin eerst even verwart met zijn moeder, wordt er met de echte moeder een traditionele Limburgse vlaai gebakken. Na veel grappen en grollen lijkt het Roy een romantisch idee om samen de hond uit te gaan laten. Tijdens die wandeling vraagt Gordon zich hardop af of ze alleen maar samen lol kunnen hebben of dat ze ook een keer serieuze gesprekken kunnen hebben.

Slotje
Roy haakt daar gelijk op in door Gordon uit te nodigen om samen naar Parijs te rijden om het slotje van Goor en diens ex van de slotjesbrug af te knippen. Na het eten van de zelfgebakken vlaai laat de moeder van Roy weten dat de twee mannen haar zegen hebben om te trouwen. “En ik denk van zijn vader in de hemel ook.”

4. Maarten
Daarna vertrekt Gordon opnieuw naar het buitenland. Maarten uit België was zijn eerste date in het programma, en ondanks dat hij er in de eerste aflevering eigenlijk uit lag, mocht hij met een wildcard alsnog door. Er is door Maartens ouders flink gekookt, dus het gezelschap kan meteen aan tafel. Tijdens het eten wordt wel even fijntjes het leeftijdsverschil vermeld. Gordon scheelt namelijk maar één jaar met de moeder van Maarten.

Alpaca’s
De date wordt vervolgd met extra gezelschap. De mannen gaan namelijk wandelen met Alpaca’s: de lievelingsdieren van Maarten. De beesten zijn niet zo fan van Gordon, maar de familie van Maarten gelukkig wel.

5. Rogier
De laatste date is met Rogier, en die zorgt ook gelijk voor de meeste tranen. Gordon ontmoet namelijk de ouders van de inmiddels veel slankere Rogier. Een bijzonder moment, omdat de moeder van Rogier alzheimer heeft. De ontmoeting wordt nog ontroerender op het moment dat Jamie, de dochter van Rogier, Gordon een zelfgemaakte vlinder overhandigt. Voor Gordon voelt dat alsof zijn ouders willen zeggen dat dit de keuze is die hij moet maken.

Vrienden
Na het emotionele moment ontmoet Gordon in een café de rest van de vrienden van zijn potentiële echtgenoot, waaronder ook de moeder van zijn dochtertje.

Winnaar
Maarten wordt uiteindelijk naar huis gestuurd. Alle andere mannen zijn er nog van overtuigd dat ze de grootste kanshebber zijn, maar er kan natuurlijk maar één iemand met Gordon trouwen. Wie dat is, zien we pas op 14 december.

Bekijk hier de hele aflevering van ‘Gordon gaat trouwen’ terug.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | BEKEND

Bron: RTL 4 | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser