Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Oud-voetballer Ruben Schaken reageert op kritiek: 'Ik ben geen homofoob'

Oud-voetballer Ruben Schaken reageert op kritiek: 'Ik ben geen homofoob'

Oud-Feyenoorder Ruben Schaken heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan door een passage uit zijn biografie ‘Einde aan de Bullshit’.

| Martine Schut

Daarin staat dat Schaken twee spelers met ‘andere ogen’ bekeek toen hij erachter kwam dat ze op mannen vielen.

Lees ook
Columnist Nicolaas Veul haalt uit naar Youp: ‘Schelden met homo? Het is mooi geweest’

Kritiek
Om er aan toe te voegen: “Je weet nooit wanneer hij zijn kunstje flikt.” Die uitspraken zijn bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. “Schaken is maar een enkeling, een popie jopie die zijn boek wil verkopen. Ik vind zijn uitspraken jammer en vooral dom. Hij is een hindernis waarvan er meer zijn in onze strijd om acceptatie”, zegt Karin Blankenstein, voorzitter van de John Blankenstein Foundation die zich inzet om de lhbt-acceptatie in de georganiseerde sport te verbeteren, in Metro.

Kamervragen
Ook D66 is geschrokken van de homofobe uitlatingen, aanleiding voor de partij om er Kamervragen over te stellen. “Ik betreur de uitspraken in het boek van Schaken. Dit geeft weer hoe er in de voetbalwereld nog vaak over homoseksualiteit wordt gedacht”, zegt D66-Kamerlid Antje Diertens.

Geen homofoob
Schaken in een reactie bij NOS Langs de Lijn En Omstreken: “Hoe dit verhaal nu is opgebouwd, dat is niet goed. Dat homoseksuelen zich gekwetst voelen, dat begrijp ik en dat staat mij ook tegen. Ik wil benadrukken dat ik het zeker niet zo bedoeld heb. Ik ben absoluut geen homofoob.”

Geen homofoob
In een verklaring op Twitter laat Schaken weten dat de media zijn uitspraken in een verkeerde context hebben geplaatst. ‘In mijn boek staat niks waaruit blijkt dat ik een homofoob ben. In mijn familie zitten ook homoseksuelen en dat hebben wij geaccepteerd. Men mag mij veroordelen met de dingen die in mijn boek staan, maar van de homoseksuelen blijven we af.’

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: Metro | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser