Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Die gaat viral

Zwangere vrouw laat jochie (4) struikelen en krijgt de wind van voren

Tientallen miljoen keren bekeken is-ie: de video waarin een zwangere Chinese vrouw een jongetje tackelt. Kijkers zijn woedend en speuren zelfs haar gegevens op.

| Merel Boudrie

Internetgebruikers achterhalen haar naam, woonplaats en andere details en gooien de info vervolgens online.

Lees ook
Jochie heeft prangende vraag en kruipt onder wc-deur van wildvreemde voor het antwoord

Viral

En daarvan was ze zich ten tijde van de actie vást niet bewust. De tackle gebeurde afgelopen donderdag in een restaurant en is vastgelegd door een bewakingscamera. De beelden werden daarna online geplaatst en zijn miljoenen keren bekeken. Waarom de vrouw haar been uitstak, is niet bekend.

Mensenvleeszoekmachine

Het opzoeken van haar persoonlijke gegevens is volgens NOS een bekend Chinees fenomeen, ‘renrou sousuo’, wat letterlijk vertaald ‘mensenvleeszoekmachine’ betekent. Veel woedende kijkers grijpen erop terug.

Boete

De vrouw heeft zich inmiddels gemeld bij de politie en haar excuses aangeboden. Eigenlijk moest ze voor tien dagen de cel in, maar dat is vanwege haar zwangerschap vervallen. Wel moest ze een boete van omgerekend 129 euro betalen. De moeder van het vierjarige jochie maakt zich duidelijk minder druk dan de rest van het land: ze heeft opgeroepen de vrouw met rust te laten.

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND | DIE GAAT VIRAL

Bron: NOS | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Die gaat viral

Lees dit ook even

Please update your browser