Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Die gaat viral

Dit audiofragment verdeelt, net als #TheDress, het internet: welke naam hoor jij?

Je kent vast de blauw-zwarte (of was het wit-gouden?) jurk nog wel die het hele internet verdeelde. Nu is er een nieuwe hoofdbreker die tot flink wat discussie leidt, eentje die je moet beluisteren.

| Robin Nanninga

Hoor jij bij kamp Yanny of kamp Laurel?

Lees ook
Gevalletje #TheDress: is deze sneaker grijs met blauw of roze met wit?

Wat hoor jij?

Sinds het fragment op Twitter en Reddit werd geplaatst, is de discussie losgebarsten. De tweet is al tienduizenden keren gedeeld. Luister zelf samen met je collega’s, familie, vrienden of kennissen. Grote kans dat jullie verschillende namen horen.

Kwaliteit

Hoe kan het dat mensen verschillende namen horen? Volgens professor Brad Story komt dat deels door de kwaliteit van de opname. “De kwaliteit is niet erg hoog. Dat op zich zorgt er al voor dat je verschillende dingen kunt horen”, legt hij uit aan CNN. Daar komt nog eens bij dat we allemaal op verschillende manieren luisteren: via telefoons, koptelefoons, tablets, computers.

Audiogolven

De professor analyseerde daarnaast het fragment met eigen opnames van beide woorden en ontdekte dat de namen qua audiogolven op elkaar lijken. Volgens hem ligt het voor de hand dat het woord dat is opgenomen ‘Laurel’ is. Maar, wanneer je de toonhoogte van de originele opname verandert, kun je beide woorden horen.

VIDEO'S | NIEUWS | DIE GAAT VIRAL

Bron: Twitter @CloeCouture | Foto: Twitter @CloeCouture

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Die gaat viral

Lees dit ook even

Please update your browser