Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Vijf gewonden nadat auto inrijdt op terras in Veldhoven

Vijf gewonden nadat auto inrijdt op terras in Veldhoven

Een 62-jarige automobilist is vandaag aan het eind van de middag door nog onbekende oorzaak een terras op het Meiveld in het Brabantse Veldhoven opgereden.

| Verena Verhoeven

Volgens de politie raakten daardoor vijf mensen lichtgewond.

Ongeval

Op foto’s is te zien dat een blauwgroene auto tegen een grote, oranje bloembak is gereden. “De eerste indruk is geen opzet”, meldt de politie, die nog bezig is met onderzoek. De automobilist is inmiddels aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen. De vijf lichtgewonden krijgen medische hulp.

Auto

Omroep Brabant sprak met Frédéric Lebronchel die op het terras bij restaurant D’n Burgemister zat toen het gebeurde. Volgens hem miste de auto de tafels waar de meeste mensen aan zaten, maar zat een vrouw klem tussen de auto en haar stoel. Ook zag hij de bestuurder goed. “Hij had een dode blik in zijn ogen, alsof hij niet wist wat hij moest doen. Waarom is hij nog doorgereden? Hij had het terras al vol geramd”, vertelt hij aan de provinciale omroep.

Normaal drukker

Volgens een van de medewerkers van het restaurant had het allemaal veel erger af kunnen lopen. “Normaal gesproken is het op vrijdag rond dit tijdstip heel druk. Er spelen altijd heel veel kinderen bij de waterfonteinen voor het restaurant.”

Lees ook
Auto rijdt in op voetgangers Copacabana: vijftien gewonden, baby overleeft het niet

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS

Bron: ANP / Omroep Brabant | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser