nieuws

Vier jaar cel geëist voor mishandeling van homostel op Amsterdamse pont

Vier jaar cel geëist voor mishandeling van homostel op Amsterdamse pont

Vorig jaar werden twee homoseksuele mannen ernstig mishandeld op de pont in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag vier jaar gevangenisstraf tegen de 24-jarige dader.

| Raounak Khaddari

De mishandeling deed veel stof opwaaien vorig jaar, omdat het leek te gaan om anti-homogeweld.

Lees ook
Homoseksuele mannen zwaar mishandeld bij Amsterdamse pont

Niet zeker
De verdachte Mamadou D. is aangeklaagd voor poging tot doodslag en openlijke geweldpleging, nadat hij vorig jaar op de pont in Amsterdam twee homoseksuele mannen mishandelde. Hoewel de officier van justitie de 24-jarige Mamadou D. verantwoordelijk houdt voor de ernstige mishandelingen, is niet zeker of hij de twee aanviel vanwege hun geaardheid.

Hevige discussie
Volgens de officier lijkt het erop dat de oorzaak van het geweld een andere reden had. Omstanders hoorden wel dat de verdachte het woord ‘homo’ of ‘homootje’  gebruikte, maar daar ging nog een hevige discussie aan vooraf.

Ernstige mishandeling
Die discussie liep zo erg uit de hand, dat één van de slachtoffers zelfs tegen de grond werd geslagen en meerdere keren in het gezicht werd getrapt. Getuigen die op de vechtpartij afkwamen hebben er samen voor gezorgd dat de daders vertrokken. De mannen werden door in totaal drie jongens toegetakeld. De tweede verdachte wordt ook verantwoordelijk gehouden voor poging tot doodslag en moet zich nog voor de rechter verantwoorden. Of de derde verdachte ook wordt vervolgd, wordt nog besloten door het OM.

Onschuldig
Mamadou D. zelf ontkent dat hij iets met de mishandeling te maken heeft. Hij zei tegen de rechtbank dat hij zijn scooter had uitgeleend en zich niet meer kan herinneren waar hij op de bewuste avond was.

Lees ook
Slachtoffer homogeweld doet verhaal in ‘Opsporing Verzocht’

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent
Advertorial

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Slechts tweeënhalf uur vliegen en je landt op de bakermat van de paella: Valencia. De stad waar 300 dagen per jaar de zon schijnt en waar je dus absoluut een keertje heen moet. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser