Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Deze video waarin de muziek van Avicii uit de Domtoren klinkt, gaat de hele wereld over

De Utrechtse Malgosia Fiebig bracht gisteren een ode aan de overleden Zweedse dj Avicii. Vanaf het carillon van de Dom speelde ze Avicii’s werk. En dat is bij de rest van de wereld niet onopgemerkt gebleven.

| Yara Mureau

Onder meer BBC en CNN deelden de beelden via social media.

Lees ook
Beroemdheden wereldwijd reageren verslagen op dood Avicii (28): ‘We gaan je enorm missen’

Hits vanaf de Domtoren

Vanaf de Domtoren klonken de hits Wake me Up, Without You en Hey Brother. Een prachtig eerbetoon, waar Twitteraar Pim Brassien een video van maakte die op dit moment viral gaat. Wie nog meer van Avicii wil horen, kan morgen naar de Sint-Stevenskerk in Nijmegen. Daar zal Fiebig opnieuw nummers van de dj spelen.

Zweden

In Zweden kwamen fans – van jong tot oud –  zaterdagmiddag bij elkaar op Sergels torg, het grote plein in de binnenstad van Stockholm. Er werd een minuut stilte gehouden en er werd muziek gedraaid van de wereldberoemde Tim Bergling, zoals Avicii echt heet.

Avicii

Avicii, die eigenlijk Tim Bergling heet, overleed vrijdag in Oman. Over de doodsoorzaak is nog niks bekend. Avicii had gezondheidsproblemen, onder meer door overmatig alcoholgebruik.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND

Bron: Twitter | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser