Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Vertel wat je van de nieuwe LINDA. vindt

Vertel wat je van de nieuwe LINDA. vindt

De nieuwe LINDA. 140 ‘sorry ik zal het nooit meer doen’ staat in het teken van huiselijk geweld. Een heftig thema. 

| Cindy Keijzer

Linda de Mol: ‘Hiervoor kan geen aandacht genoeg zijn’.

Heftig
Op de cover zien we Linda met een blauw oog en een kapotte lip. En daar schrok ze zelf behoorlijk van. “Sterk staaltje grime natuurlijk, maar toch vond ik het heftig om te zien”, aldus Linda. “Nee, het is bepaald geen vrolijk onderwerp, huiselijk geweld, maar wel eentje waar we aandacht aan moeten besteden.”

Wat je in dit nummer leest? “Vier bekende vrouwen over het geweld dat ze meemaakten” en verder:

Sabia Boulahrouz vertelt
“Ik wilde niet eens kinderen.”

Paardenmeisjes
“Ik sta met hem op en ga met hem naar bed.”

Meppen met de Swiffer
Ook mannen worden mishandeld.

Heb jij ‘m al uit?
Vertel ons wat je van de nieuwe LINDA. vindt. De opmerkelijkste reacties verdienen een plekje op de REACTIESENZO-pagina. Wil je graag je verhaal aan LINDAnieuws vertellen, mail dan naar redactie@lindanieuws.nl of plaats een reactie op social media met de hashtag #ditnooitmeer.

Wil je ‘m bestellen? Dat kan hier.

REACTIES | NIEUWS | BEKEND | MAGAZINE | ALLES OVER LINDA.

Bron: LINDA.140 | Foto: LINDA.140

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

WW

Vanochtend kwam ik deze Linda tegen in het ziekenhuis. Ik moest wachten tot mijn vader zijn afspraak klaar was. Toen ik het onderwerp (huishoudelijk geweld)zag, heb ik gelijk het blad doorgelezen. Helaas begon ik op mijn 18e een relatie met een verkeerd vriendje. Het was een echte charmeur en kon goed praten. Ik kwam er snel achter dat er iets niet klopte. Hij loog veel. Hem geconfronteerd, maar hij wist het recht te praten. Wat begon met liegen werd later echter manipulatie en misbruik, zowel geestelijk als lichamelijk. Na 5 jaar zijn we uiteindelijk uit elkaar gegaan. Hij zette er een punt achter en ik was ook al bijna op dat punt, nadat hij een uitbarsting had en ik dacht dat ik in het ziekenhuis zou belanden. Nu nog heb ik geregeld nachtmerries, vooral als hij weer eens contact probeert te zoeken. En nog steeds vraag ik me af hoe het zover heeft kunnen komen. Een ding wat ik hiervan geleerd heb, is van mezelf te houden. Ik sta steviger in mijn schoenen en zal me dit ook nooit meer laten gebeuren. Ik heb gelukkig mijn happy ending. Ik heb als nog liefde kunnen vinden, ik heb een hele lieve man, en we hebben afgelopen jaar ons eerste kindje mogen verwelkomen.Ik voelde me vanochtend erg getroost door de Linda en wou dit graag kwijt. Bijna niemand weet hier van, omdat ik me er voor schaam.

BetinaBetina

Eindelijk! ook aandacht voor mannen die mishandeld worden! wat verschrikkelijk dat dit ook in deze tijd nog mogelijk is en dat dit 'in stand word gehouden'doordat instanties weinig kunnen betekenen. wat onwijs DAPPER!! van deze mannen om met hun verhaal in de LINDA te willen!!aan de betreffende mannen: houd vol! het word ECHT beter.

Marian VervoortMarian Vervoort

Linda. deze keer een verzoekje!! nr 140 heeft het artikel meppen met de swiffer in een leuke kleur rood met zwarte letters gedrukt! Als je kleurenblind bent is dit niet te lezen! Jammer!

RoosRoos

Ontroerend verhaal van Noor die door een zaaddonatie van haar schoonvader toch zwanger kon raken! Wat een ontzettend goede man moet dat zijn ! Zelf nog niet bezig met kinderen maar toch een traantje moeten laten om dit mooie verhaal !!!

Lien FleurLien Fleur

Mag ik nou heel snel de telefoon van Antoinette (de mobiel van....)? #Graafmaardoorkanjer!

MaritzaMaritza

Schrijnend verhaal over mishandelde mannen. Nog schrijnender hoe in Nederland met hen wordt omgegaan. Huiselijk geweld is altijd onacceptabel, ongeacht de sekse.

yvonneyvonne

Waarom staat Sabia in de Linda?Ik begrijp nooit zo goed waarom dat soort niets zeggende types een podium krijgen. Ze valt onder de categorie: kleutervriendje van Onno Hoes, Rebecca Romijn en Monica Lowinsky

Sanne LutzSanne Lutz

Interview met Sabia kan zo in de rubriek stom! Wat een stomme vragen!

MarianneMarianne

Erg goede "on-topic"column van Saskia.

MM

Beste Linda,goed dat het onderwerp huiselijk geweld op de agenda komt te staan. Jammer dat er geen ruimte is gemaakt voor de andere kant. Als iemand die ook last had (en soms nog steeds heeft) van ziekelijke jalousie en daarmee de neiging om fysiek en verbaal geweld te gebruiken tegen mijn partner, weet ik hoe belangrijk het is dat ook dat bespreekbaar is. Mijn vriend heeft mij niet verlaten, maar geholpen bij het vinden van psychologische en psychiatrische hulp en staat me bij terwijl ik in therapie ben. Ik ben hem onwaarschijnlijk dankbaar. M.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser