Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Makers verslavende computerspellen hangt boete van 820 duizend boven het hoofd

Makers verslavende computerspellen hangt boete van 820 duizend boven het hoofd

Vier populaire computerspellen die online worden gespeeld, zijn in strijd met de wet op de Nederlandse kansspelen en kunnen gigantische boetes voor de makers opleveren. 

| Yara Mureau

Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Kansspelautoriteit naar tien online computerspellen.

Lees ook
Nostalgie ten top: de Game Boy komt terug mét de oude vertrouwde spellen

‘Loot boxes’

Vier van die tien spellen blijken geen vergunning te hebben voor de zogenaamde ‘loot boxes’. Dat zijn virtuele schatkistjes die spelers moeten kopen, en waarmee ze prijzen kunnen winnen, hun schermpersonage een ander uiterlijk kunnen geven of waarmee ze zichzelf sterker kunnen maken. De ‘loot boxes’ zijn mogelijk verslavend (net als een fruitautomaat bijvoorbeeld) en mogen dan ook niet worden gebruikt zonder vergunning, waarschuwt de Nederlandse Kansspelautoriteit.

Spellen

De Nederlandse Kansspelautoriteit geeft de aanbieders van de spellen acht weken de tijd om hun spellen aan te passen. Op dit moment zijn de aanbieders alleen nog maar verdachten, en dus houdt de Kansspelautoriteit de namen van de vier spellen nog achter. Mochten de spellen niet binnen acht weken worden aangepast, dan kunnen er boetes worden opgelegd tot maximaal 820 duizend euro.

NIEUWS | TECH

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser