Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Journalist tijdens Facebook-livestream doodgeschoten bij rellen in Nicaragua

Journalist tijdens Facebook-livestream doodgeschoten bij rellen in Nicaragua

In Nicaragua is journalist Ángel Eduardo Gahona tijdens een livestream op Facebook doodgeschoten. Gahona deed verslag in de stad Bluefields van de rellen die momenteel gaande zijn in het land.

| Yara Mureau

Gahona filmde met zijn telefoon de onrust in het land, waarbij 35.000 kijkers getuige waren van het moment waarop hij werd neergeschoten.

Lees ook
Erik beoordeelde ‘ongepaste’ Facebookvideo’s maar ging onderdoor aan de gruwelijke beelden

Journalist

Op het moment dat hij een beschadigde geldautomaat bij het stadhuis in Bluefields filmt, klinkt er een schot en valt de camera. Het beeld wordt zwart, maar er is nog wel te horen hoe de naam van de verslaggever in paniek wordt geschreeuwd. Op beelden van een collega, die ook op internet rondgaan, is te zien dat Gahona in zijn hoofd wordt geraakt. Hij lijkt op slag dood te zijn. Niemand weet wie het schot afvuurde. Tegen lokale media zei een getuige dat alleen de politie gewapend is.

Onrust in Nicaragua

Al een paar dagen is het onrustig in Nicaragua en wordt er gedemonstreerd. De demonstraties worden gehouden tegen een nieuwe wet van president Ortega. In de nieuwe wet worden sociale premies verhoogd en de pensioenuitkeringen verlaagd. Honderden gepensioneerden gingen de straat op, die later steun kregen van studenten en arbeiders uit het hele land.

Reactie president

Na vier dagen van demonstraties, waarbij zeker 25 mensen om het leven zijn gekomen, geeft president Ortega aan dat zijn regering bereid is te praten over de pensioenpremies. Hij zei op televisie dat hij wil dat “er een einde komt aan de terreur voor de families in Nicaragua.”

Kijk hieronder de beelden terug van Ángel Eduardo Gahona. Let op: de beelden kunnen schokkend zijn.

 

 

 

 

 

 

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser