nieuws

Verschrikkelijke details over koppel dat hun dertien kinderen jarenlang mishandelde

Verschrikkelijke details over koppel dat hun dertien kinderen jarenlang mishandelde

Vorige week bevrijdde de politie dertien verwaarloosde en vastgeketende kinderen uit een huis in Californië. Hun ouders zijn opgepakt en inmiddels ook verhoord.

| Raounak Khaddari

Beetje bij beetje komen er steeds meer gruwelijke details vrij over de familie Turpin.

Lees ook
Politie VS stuit op dertien verwaarloosde, vastgeketende ‘kinderen’

Ontsnapt
Agenten troffen vorige week dertien kinderen aan in het huis van het stel in Perris, een stad die ongeveer 113 kilometer van Los Angeles ligt. Eén van de dertien kinderen wist te ontsnappen en heeft vervolgens met een gevonden telefoon de politie gewaarschuwd.

Ondervoed
De politie trof de dertien kinderen van David (57) en Louise (49) Turpin aan. De slachtoffers, die tussen de twee en 29 jaar zijn, waren vastgeketend aan hun bedden en allemaal zwaar verwaarloosd en ondervoed, liet te politie weten.

Ontvoering
Familieleden en het OM vertellen over de relatie van de ouders. Het begin van hun relatie was naar verluidt al niet pluis. De broer en zus van Louise verklaarden dat zij ontvoerd is door haar huidige man, omdat haar vader geen toestemming gaf om te trouwen. David ging daar niet mee akkoord en ontvoerde zijn toekomstige vrouw om in een andere staat alsnog met haar te trouwen.

Huwelijk
Onderweg naar Texas, waar ze elkaar het ja-woord wilden geven, werden ze onderschept door de politie. Uiteindelijk stemde de vader van de bruid toch in met het huwelijk, waarna er dus dertien kinderen volgden.
Familie turpin

Mishandeling
Het koppel heeft hun kinderen in de afgelopen jaren op verschillende manieren mishandeld, laat de openbaar aanklager weten. Zo zouden ze hun kinderen voor straf maanden hebben vastgeketend, geslagen en gewurgd. En als de kinderen vast waren geketend, dan werden ze niet los gemaakt als ze naar de wc moesten.

Geen eten
Ook mentaal werden de slachtoffers mishandeld. David en Louise zouden jarenlang eten voor zichzelf hebben gekocht zonder dat met hun kinderen te delen. Dat zou de zwaar ondervoede staat van de slachtoffers verklaren. Ook plaatsten de ouders expres appeltaarten en andere lekkernijen in het zicht van de kinderen, terwijl zij niets kregen. Ze mochten slechts kijken naar het eten.

Levenslang
David en Louise zijn inmiddels opgepakt en moeten op 23 februari voor de rechter verschijnen. Hen wordt vrijheidsberoving, verwaarlozing, marteling en kindermishandeling ten laste gelegd. Als er bewijs is voor alle vier de aanklachten dan kan het koppel een levenslange gevangenisstraf riskeren.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: DailyMail

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser