nieuws

Verpleegsters weigeren stervende veteraan (89) te helpen en staan lachend naast zijn bed

Er zijn camerabeelden uitgelekt van veteraan James Dempsey (89) die al stervend aan zijn lot wordt overgelaten door verpleegsters.

| Gaby Boterkooper

Op de beelden zijn de verpleegsters lachend naast zijn bed te zien, terwijl hij na een uur om hulp geroepen te hebben het bewustzijn heeft verloren.

Lees ook
Britse oorlogsveteraan (95) springt na 73 jaar weer parachute boven Gelderse heide

Hulproep
De video is opgenomen in februari 2014. Zes keer roept James om hulp, terwijl hij naar adem snakt. Pas om half zeven ’s ochtends, twee uur na zijn eerste oproep, komen er drie verpleegsters poolshoogte nemen. In plaats van iets voor de man te doen, staan de vrouwen naast zijn bed te lachen en wordt hartreanimatie gestart, maar niet doorgezet. James overlijdt uiteindelijk.

Verborgen camera
De zoon van James had toen hij zijn vader naar het verpleeghuis bracht al een slecht voorgevoel over de zorg die hij daar zou krijgen. Hij installeerde daarom, met medeweten van zijn vader, een verborgen camera. De beelden zijn uiteindelijk gebruikt in de rechtszaak tegen het Northeast Atlanta Health and Rehabilitation Center. Zij werden door nabestaanden voor de rechter gesleept.

Proces
In 2015 startte het proces. Daar getuigde de hoofdverpleegkundige dat zij James, vanaf het moment dat ze de kamer in kwam, hartreanimatie gaf. Ze stelt te zijn doorgegaan tot het medisch urgentieteam aanwezig was. Het blijkt uit de beelden dat dit heel anders is gegaan.

Vervolgd
De verpleegkundigen mogen, na het uitlekken van de beelden, niet meer in de zorg aan de slag. Het is nog niet duidelijk of ze nog vervolgd kunnen worden.

Kun je de video boven in dit bericht niet zien? Klik dan hier.

VIDEO'S | NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: The Mirror | Foto: Still uit video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser