nieuws

Spoedeisende hulpen in heel het land overvol

Spoedeisende hulpen in heel het land overvol

Dit is het ochtendnieuws van vrijdag 17 februari: geërgerde Trump valt uit tegen ‘oneerlijke’ pers, Spaanse vrouw (64) bevalt van tweeling en Frank Masmeijer is spoorloos verdwenen.

| Martine Schut

Wil je elke ochtend onze speciale selectie van het nieuws van de dag in je mailbox, meld je dan hier aan. Je begint je dag in ieder geval goed geïnformeerd.

Grote zorgen om drukte op de Spoedeisende Hulp
schermafbeelding-2017-02-17-om-06-52-33

“We proberen zo goed mogelijk te werken, maar op een gegeven moment is het op”. Verpleegkundige Inge de Jong houdt best van wat hectiek, daar is ze spoedeisendehulpverpleegkundige voor geworden, maar dit gaat te ver. “Bijna elke dienst moet je er vol tegenaan. Eten doen we niet. Koffiedrinken doen we niet. Ik kan niet eens naar de wc. We hollen gewoon acht en een half uur lang”, zegt ze tegen RTL Nieuws. Op veel plekken in Nederland is een groot tekort aan verpleegkundigen, terwijl de stroom patiënten alleen maar toeneemt. “We zien in het hele land dat spoedeisende hulpen overvol zijn”, zegt ook Yvonne van Rooy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Maar een kant-en-klare oplossing is er niet. “We proberen met veel kracht en inspanning om alle ballen de lucht in te houden”, zo zegt ze.
(RTL Nieuws)

Geërgerde Trump valt uit tegen ‘oneerlijke’ pers
schermafbeelding-2017-02-17-om-06-49-03

“Ik raas niet, ik heb het naar mijn zin”, zei de Amerikaanse president. In een ruim één uur durende persconferentie wees hij gisteren naar ambtenaren en media, die volgens hem samenwerken om hem te ondermijnen. Onthullingen over banden met Rusland doet hij af als ‘nepnieuws’. Ook noemt hij het nieuws over de afgelopen week ontslagen veiligheidsadviseur Michael Flynn nep. Toen hierover werd doorgevraagd, zei hij: “De lekken zijn echt. Maar het nieuws is nep, want er is zoveel nieuws nep.” Volgens Trump is er “nul chaos” in het Witte Huis. “Het is een soepel draaiende machine”, zei hij zichtbaar gefrustreerd. Niet eerder in de recente geschiedenis ontspoorde een persconferentie vanuit het Witte Huis zo volledig.
(USA Today)

Opnieuw onrust in voorstad Parijs 
schermafbeelding-2017-02-17-om-06-53-32

In Bobigny hebben twintig mensen met stenen en metalen staven naar de politie gegooid. Mensen zijn boos om de vermeende verkrachting van een 22-jarige man door een politieagent. Dat zou een kleine twee weken geleden zijn gebeurd terwijl het slachtoffer werd gearresteerd. Het is al de hele maand onrustig in voorsteden rond de Franse hoofdstad Parijs. De politie heeft inmiddels meer dan tweehonderd arrestaties verricht. Ondertussen roept het slachtoffer van de vermeende verkrachting, Theo, op tot kalmte. Hij en zijn familie zeggen dat ze er vertrouwen in hebben dat het rechtssysteem zijn werk doet.
(ANP)

Spaanse vrouw (64) bevalt van tweeling
schermafbeelding-2017-02-17-om-06-54-30

De jongen en het meisje werden afgelopen dinsdag met een keizersnede ter wereld gebracht. Dat vertelde de directeur van het ziekenhuis in de gemeente Palacios de la Sierra aan het Spaanse persbureau EFE. De baby’s zijn gezond en wogen bij de geboorte 2,4 en 2,2 kilo. Ook met de moeder gaat het goed. Het ziekenhuis heeft een video van de bevalling online gezet. De moeder raakte zwanger door reageerbuisbevruchting in de Verenigde Staten. In 2012 werd ze voor het eerst moeder. Haar dochter werd haar echter afgenomen omdat ze niet naar school ging en niet goed werd verzorgd.
(The Guardian)

Frank Masmeijer is spoorloos verdwenen
schermafbeelding-2017-02-17-om-06-51-04

De in opspraak geraakte presentator is voor zijn omgeving al enkele dagen onvindbaar. Sinds zondag is hij niet meer telefonisch bereikbaar en elk spoor loopt dood in Monaco. Hij was daar voor zaken te en had nog een paar dagen extra nodig. Op een afspraak in Nederland kwam hij dinsdag niet opdagen. Ook zijn vrouw Sandra weet niet waar haar man is. “Ik maak me grote zorgen. Dit is niets voor hem. Niemand krijgt hem nog te pakken. Ik ben zo bang dat hem iets ergs overkomen is”, zegt een goede vriend van de van cocaïnesmokkel verdachte oud-presentator, die liever niet met zijn naam in de krant wil, tegen De Telegraaf. Update: Frank Masmeijer was deze ochtend bij Radio 10 te horen, en zegt dat er niets aan de hand is.
(De Telegraaf)

Verlamde man kondigt aan dat hij vader wordt
schermafbeelding-2017-02-17-om-06-57-31

‘It still works‘, staat boven het hoofd van Todd Krieg geschreven op een foto. Met deze foto, die door een vriend op Reddit werd gezet en meteen viral ging, deelden hij en zijn vriendin Amanda het heugelijke babynieuws. Tegen alle – vooral hun eigen – verwachtingen in raakte Amanda (25) zwanger van haar verloofde Todd (23), die verlamd is. De zwangerschap is bijzonder, want Amanda is op natuurlijke wijze zwanger geraakt. Hoewel ze de komst van een baby niet hadden gepland, zijn ze er super blij mee. “We krijgen een jongetje”, zo schrijft Amanda op haar eigen website.
(Refinery29)

NIEUWS | OCHTENDNIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser