Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Zijn de verlovingsfoto's van prins Harry en Meghan Markle geïnspireerd op modecampagnes?

Zijn de verlovingsfoto's van prins Harry en Meghan Markle geïnspireerd op modecampagnes?

Prins Harry’s verloofde, Meghan Markle, doet alles op háár manier. Poseren voor officiële verlovingsfoto’s, de kleding die ze daarbij draagt: het is allemaal nét iets anders dan eigenlijk zou ‘moeten’.

| Michel Pierre Laffite

En voor het traditionele Britse koningshuis is dat vast even wennen.

Lees ook
Wordt dit ‘m? Eerste schetsen trouwjurk Meghan Markle uitgelekt

Lekker eigenzinnig
Haast alles aan deze verloving is opvallend. Ten eerste is Meghan Amerikaans, een Hollywood-ster, al getrouwd geweest én heeft ze een gemixte achtergrond. En nu zijn er ook de officiële verlovingsfoto’s, die wel erg modieus aandoen. Bovendien zijn er niet ‘zoals het hoort’ twee, maar drie verlovingsfoto’s gepubliceerd – de derde vanwege de enorme steun en lieve woorden van de Britse bevolking.

De jurk
Fotograaf Alexi Lubomirski, de voormalige assistent van modefotograaf Mario Testino, heeft veel bekendheden gefotografeerd, en dat zie je meteen aan het resultaat. Naast modieus zijn de foto’s namelijk ook opvallend intiem. Veel intiemer dan de foto’s van Kate en William destijds.

Een vergelijking:

De foto’s van Kate en William doen formeler aan. De twee poseren vrij duidelijk voor de foto’s, terwijl de zwart-witbeelden van Harry en Meghan haast spontaan genomen lijken te zijn.

Op onderstaande foto leunt Meghan tegen Harry aan, wat een stuk intiemer oogt dan Williams JIJ-BENT-VAN-MIJ-pose met Kate. Wat de foto ook authentieker maakt is dat Harry’s kraaienpootjes gewoon zichtbaar zijn, en niet zijn weggephotoshopt.

En dan is er ook nog deze foto, waarbij Meghan praktisch op Harry’s schoot zit. Kan het nog intiemer? De jurk is van Ralph & Russo en volgens de officiële regels veel te bloot vanwege de transparante stof en daarmee gepaard gaande suggestie van naaktheid.

Inspiratie
Op internet is overal te lezen dat de foto’s van Harry en Meghan haast uit een modeshoot lijken te komen. En daar hebben mensen best een punt.

De schootfoto heeft bijvoorbeeld veel weg van onderstaande beelden.

De intieme foto lijkt zo uit een sieraden- of parfumcampagne te komen.

En samen lekker ‘spontaan’ op de foto gaan, is ook hartstikke fashion.

NIEUWS | MODE | LIFESTYLE

Foto: Ralph Lauren

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser