Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Verdrietig verhaal van politie over weggelopen dementerende vrouw massaal gedeeld

Verdrietig verhaal van politie over weggelopen dementerende vrouw massaal gedeeld

De politie Leiden Noord deelde vandaag op Facebook een verdrietig verhaal over een dementerende vrouw. De vrouw was weggelopen van huis en werd liggend op straat aangetroffen. 

| Maaike van de Graaf

Het bericht is massaal gedeeld.

Politie Leiden

De politie begint het verhaal met de woorden: ‘Vannacht kregen wij een melding dat er een vrouw op straat zou liggen. De oude vrouw was in de war en lag in haar pyjama op straat. Ze bleek dement en uit haar woning te zijn gelopen.’ Toen de politie de vrouw naar huis bracht, zagen ze haar 92-jaar oude man. ‘Het stel wilde zo lang mogelijk samen blijven wonen, omdat ze niet samen in een verzorgingshuis konden wonen en dan gescheiden zouden worden’, schrijft de politie.

Verdrietig

Mensen reageren massaal op het verdrietige verhaal. In en in triest’, schrijft iemand onder het bericht. Een ander laat weten: ‘Vreselijk, echt hartverscheurend dit.’ Inmiddels is het bericht meer dan negenhonderd keer gedeeld en hebben zo’n anderhalf duizend mensen gereageerd. De politie laat weten: ‘Zowel brandweer, ambulance en wij als politie zullen een zorgmelding maken voor het stel. Wij hopen dat het stel in de toekomst wat meer hulp gaat krijgen.’

Bericht van de politie Leiden Noord: 

Lees ook
Geriater: ‘Stop met je demente vader of moeder te overhoren’

NIEUWS

Bron: Facebook politie Leiden Noord | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser