Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Verdachten worden niet vervolgd voor homohaat na mishandelen homostel met betonschaar

Het echtpaar Jasper (35) en Ronnie (31) werd dit jaar door een groep mannen toegetakeld met een betonschaar nadat ze hand in hand door Arnhem liepen. Toch worden de verdachten niet vervolgd voor homodiscriminatie.

| Martine Schut

Dat valt op te maken uit de dagvaarding die de vijf Arnhemse minderjarige verdachten deze week hebben gekregen, zo schrijft het AD.

Lees ook
Homostel mishandeld met betonschaar: ‘Hij zat helemaal onder het bloed’

Geweld
Het Openbaar Ministerie: “Uit onderzoek is niet gebleken dat er een vorm van discriminatie of homohaat als aanleiding of motief ten grondslag lag aan de mishandeling.” Wel is er volgens het OM sprake van openlijke geweldpleging. De mishandeling van Jasper en Ronnie kreeg begin april van dit jaar internationale aandacht. De twee zouden het slachtoffer zijn van geweld tegen homo’s.

Geroep en gescheld
In Hart van Nederland deed het stel indertijd hun verhaal. In een video-interview legden de twee uit wat er die bewuste nacht gebeurde. Rond vier uur ’s nachts liepen ze hand in hand naar huis, na een feestje in Luxor Live. Op de Nelson Mandelabrug fietste er een groep jongeren voorbij. Die begonnen naar de twee te roepen.

Te lijf met betonschaar
Jasper: “‘Homo’, ‘vies’ en ‘kan niet’. Wij gingen daarop in natuurlijk, want we laten niet over ons heen lopen. Op een gegeven moment had ik er ineens drie op mij. En als ik me omdraai zie ik één van die gasten een betonschaar uit zijn jas halen. Met het gereedschap slaat een van de jongens vijf tanden uit Ronnie’s mond. Ik ben een heel stuk kwijt. Mijn wereld stortte in.” Toch lijkt het OM nu niet te gaan vervolgen voor homohaat, maar alleen voor geweldpleging.

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: AD | Foto: still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser