Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Jongen (14) opgepakt voor anti-homogeweld in Dordrecht

Jongen (14) opgepakt voor anti-homogeweld in Dordrecht

De politie heeft een veertienjarige jongen opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij de bedreiging en mishandeling van twee homoseksuele mannen in Dordrecht. Hij is de eerste die wordt aangehouden in deze zaak, volgens de politie zullen er meer volgen.

| Stephanie Kersbergen

De slachtoffers werden, apart van elkaar en op verschillende plekken in Dordrecht, belaagd door een groep jongens nadat ze een afspraak via datingapp Grindr hadden gemaakt.

Lees ook
Dating-app Grindr stopt met delen van hiv-status gebruikers met bedrijven

Opgepakt

De veertienjarige jongen werd maandagavond opgepakt en zit nu nog steeds vast. De politie zegt dat het onderzoek ‘nog in de beginfase zit’ en dat er naar alle aspecten van de zaak wordt gekeken. Bijvoorbeeld ook naar de manier waarop de afspraken werden gemaakt, via de datingapp.

Bosjes

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Smitsweg in Dordrecht een man door een groep in elkaar geslagen. Hij had via Grindr een afspraak gemaakt, op een parkeerplaats. Hij herkende zijn date en stapte uit de auto om hem te begroeten. Zijn date stelde voor om naar zijn huis te lopen, toen er opeens een groep van zestien man uit de bosjes kwam en de man begon te slaan. Hij raakte zo gewond dat hij naar het ziekenhuis moest om behandeld te worden.

Ontkomen

De volgende nacht werd op een andere plek in dezelfde stad, aan de Schenkeldijk, opnieuw een homoseksuele man aangevallen. Ook deze man had een afspraak via Grindr gemaakt. Hij wist gelukkig te ontkomen.

Anti-homogeweld

De burgermeester van Dordrecht, Wouter Kolff, maakte eerder al via Twitter bekend dat het om anti-homogeweld gaat. “Politie, het Openbaar Ministerie en ik doen er alles aan om de laffe daders op te sporen en te stoppen”, zo schrijft de burgermeester op Twitter. Ook waarschuwt hij om alert te zijn met daten via apps en sites.

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser