Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Grote brand in Heusdense varkensstal kost duizenden dieren het leven

Grote brand in Heusdense varkensstal kost duizenden dieren het leven

In een varkensbedrijf in Heusden, Brabant, woedde vanochtend een grote brand. Daarbij zijn zoals het er nu uitziet vierduizend dieren omgekomen.

| Tim van Rodijnen

De brandweer werkte met man en macht om te voorkomen dat de brand oversloeg naar andere stallen, waar nog meer varkens en biggen gehuisvest zijn.

Brand kon overslaan

De brandweer probeerde met man en macht te voorkomen dat de brand in de varkensstal oversloeg naar de andere stallen van het bedrijf. Daarvoor werden vier blusvoertuigen en twee hoogwerkers ingezet.

Zwarte rookpluimen

Door de brand was er veel rookontwikkeling. Tot in de verre omgeving waren grote zwarte rookpluimen te zien. Buurtbewoners werd geadviseerd om de ramen en deuren te sluiten.

Geen gevaarlijke stoffen

Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Wel is de stal waar het vuur uitbrak volledig verwoest. Medewerkers van Enexis hebben ter plekke de elektriciteit afgesloten. De eigenaresse van de stallen was aanwezig en liet aan het Eindhovens Dagblad weten dat ze zeer aangeslagen is door het overlijden van de varkens. “Dit is een groot drama”, was haar eerste reactie.

Lees ook
Meer dan duizend varkens stikken in stal, NVWA doet onderzoek

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | DIEREN

Bron: Eindhovens Dagblad | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Sheila BezuurSheila Bezuur

Mooi plaatje van een vrolijk biggetje buiten in de wei. Het gaat hier om een mega stal waar ze met z'n allen op elkaar gepropt zitten tussen hekken met nauwelijks ruimte om te bewegen :-(

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser