Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Van 'Eau Eau Den Haag' tot 'So De Jus': dit zijn dé merknamen van 2017

Van 'Eau Eau Den Haag' tot 'So De Jus': dit zijn dé merknamen van 2017

Wij zijn niet vies van een woordgrapje hier en daar. Het schrijven over welk bedrijf de ‘Namespotting Naam van het jaar’ zou krijgen, met kanshebbers als ‘Hou je Thai’ was dan ook één groot feest. 

| Kirsten Zijderveld

Helaas won de Thai niet. Wie wel? Waterkaraf Eau Eau Den Haag.

Lees ook
Op een rij: zijn dit de slechtste merknamen van het jaar 2016?

Origineel
De jury, die dit jaar uit onder andere Hans Prummel (initiatiefnemer Namespotting), Henkjan Smits en Marianne Zwagerman bestond, vindt dat een slim gevonden merknaam onderscheidend is, eventueel een kwinkslag bevat en op een originele manier iets over het aanbod vertelt. En dat doet Eau Eau Den Haag.

Plat water
Prummel: “De merknaam maakt meteen vrolijk door de verwijzing naar het lied van Harrie Jekkers. Het gaat over gewoon kraanwater, maar de naam straalt kwaliteit uit. De chique Franse spelling contrasteert leuk met plat Haags en plat water. De fles is ontworpen en uitgebracht door Haagse Hapjes – ook goed gevonden -, een creatief cateringbedrijf.”

Lees ook
Zo fout dat-ie bijna goed wordt: ‘Van kop tot kont, worst in de mond’ is slechtste slogan

De rest van de top-5 ziet er als volgt uit:

2. Biefstukrestaurant So De Jus
3. Zeilmakerij Bootkapje
4. Massagesalon Hou je Thai
5. IJscowagen Pablo’s IJscobar

Kontjes en Sneetjes
Andere kanshebbers dit jaar waren onder andere kiprestaurant Kipsones, stucadoorsbedrijf de Smeerbeer, fruitplukkerij Framblij, zuurdesembrood Kontjes en Sneetjes en Bread Pitt. Wij liggen nog steeds ergens onder de tafalafel.

Wolhalla
Vorig jaar ging wolwinkel Wolhalla er met de eerste prijs vandoor. Bed & Breakfast Eve Niets Hoeve, schilderbedrijf Kwastarbeiders, pedicure Bel Me Teen en cafetaria Schatje Patatje stonden toen op de plekken twee tot en met vijf. In december 2016 kwam ook het boek Namespotting uit, met de 500 opvallendste merknamen uit de afgelopen jaren. Ja, het zijn er nogal wat. Je bestelt het boek hier.

NIEUWS | LIJSTJE VAN DE DAG

Bron: Fonk Online | Foto: Eau Eau Den Haag

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser