nieuws

Valerie over Single Food Club: 'Singles zijn niet zielig'

Valerie over Single Food Club: 'Singles zijn niet zielig'

Een diner voor singles. Niet om te daten, maar gewoon voor de gezelligheid. Valerie (28): ‘Single Food Club is ontstaan uit mijn eigen frustratie’. 

| Annemarie van Ulden

Valerie Boersma organiseert voor het eerst een groot diner om het taboe op alleen uit eten gaan te doorbreken, legt ze uit aan LINDAnieuws.

‘We gaan niet speeddaten’
Aanstaande zondag kunnen 120 singles aanschuiven bij Hotel de Goudfazant. Om gezellig met elkaar te eten, nieuwe mensen te leren kennen en een leuke avond te hebben. Ik zou zelf echt nooit naar zo’n single event gaan, dat is het ook niet, zegt Valerie. We gaan ook niet speeddaten en ik hoop eigenlijk dat het zo min mogelijk gaat over relaties. Wat Valerie wél wil met Single Food Club – zoals het evenement heet – is horecaondernemers aan het denken zetten en een taboe doorbreken.

Dezelfde behandeling
Ik wil dat singles als ze in hun eentje uit eten gaan hetzelfde worden behandeld als alle andere gasten, zegt Valerie. Dat zie je al wel bij koffietentjes bijvoorbeeld, en bij nieuwscafés, vaak in het buitenland. Maar zodra het etenstijd is, wordt het toch vaak een beetje ongemakkelijk. Ik wil gewoon begroet worden, zonder dat het personeel meteen vraagt ‘Met hoeveel mensen ben je?’. Wat denken ze nou, dat ik al mijn vrienden heb verstopt? Ook krijgt ze regelmatig te maken met medelijden. Nergens voor nodig, de meeste singles zijn helemaal niet zielig, aldus Valerie.

Single tafels
Er zijn al eerder initiatieven geweest voor alleen-eters, maar dat resulteerde dan bijvoorbeeld in eenpersoonstafels. Dat is nou precies wat ik níet wil, zegt Valerie. Het doel is dat er uiteindelijk single tafels komen bij elk horecaconcept waarbij singles gezellig en ongedwongen een hapje kunnen eten, met elkaar en met anderen. Er hoeft heus geen bord boven te hangen, met ‘single tafel’, ik wil juist dat iedereen gezellig, op een ontspannen manier met elkaar aan tafel kan eten.

‘Vooral voor vrouwen’
Volgens Valerie is het vooral als single vrouw vervelend om alleen uit eten te gaan. Je wordt al gauw aangesproken, waar je dan vaak helemaal niet op zit te wachten. Of je wordt weggekeken omdat je een tafel voor meerdere personen bezet houdt. Kortom, het moet normaler worden om alleen uit eten te gaan en horecaondernemers zouden daar beter op kunnen inspelen. Uit onderzoek van het CBS blijkt immers dat het aantal singles in Nederland toeneemt, tot wel 3,4 miljoen mensen in 2030.

Over de grens
Als het aan Valerie ligt, is het taboe op alleen uit eten gaan tegen die tijd al lang doorbroken. In Nederland en ver daarbuiten. Ja hoor, ik zou met dit concept wel naar Barcelona willen of naar New York en Londen, zegt Valerie. Al hoop ik natuurlijk eigenlijk dat ik dit event over een tijdje helemaal niet meer hoef te organiseren.

Waar, wanneer, wat kost dat?
Zondag 2 augustus vanaf 18.00 uur bij Hotel de Goudfazant in Amsterdam: €55,- (inclusief drankarrangement). Wil je erbij zijn? Koop hier een ticket.

NIEUWS | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Valerie

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Claudine BoeijenClaudine Boeijen

Dé oplossing: de Chattable Apphttp://youtu.be/YLEPxiEuZ5s

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser