nieuws

Vader van verdachte (34) over aanrijding Pinkpop: 'Dit moet een ongeluk geweest zijn'

Vader van verdachte (34) over aanrijding Pinkpop: 'Dit moet een ongeluk geweest zijn'

De vader van de 34-jarige man die verdacht wordt vanochtend vier festivalgangers te hebben aangereden, is geschokt. ‘Dit moet een ongeluk zijn. Hij gebruikt geen alcohol of drugs.’

| Yara Mureau

Dat vertelt de vader vandaag in de Telegraaf.

Lees ook
Verdachte (34) busje dodelijke aanrijding Pinkpop belde zelf de politie

Kinderen

Het busje waarmee de man de vier festivalgangers zou hebben aangereden, is inmiddels gevonden. De verdachte parkeerde de auto vanochtend gewoon naast zijn huis in Heerlen. Zijn vader woont in dezelfde straat en is erg geschrokken. “Er is niets ongewoons aan hem. Hij moet in paniek zijn geweest toen hij ervandoor ging. Het was een ongeluk, iets anders kan ik niet bedenken.” De verdachte werkt in de podiumbouw in Amsterdam. “Hij ging vanmorgen heel vroeg een collega halen. Toen moet het gebeurd zijn.”

Ongeluk

De vader heeft zijn zoon nog niet gesproken. “Ik weet niets, ik wacht op bericht van de politie. Er zou snel nieuws komen.” De verdachte heeft twee kinderen die nu bij hun opa verblijven. “Ik vind het echt verschrikkelijk, maar het moet een ongeluk geweest zijn.”

Festivalterrein

Bij het festivalterrein van Pinkpop in Landgraaf zijn vannacht vier voetgangers aangereden door een busje. Eén van hen is overleden. De anderen verblijven nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Of het gaat om een ongeluk of dat er sprake is van opzet, is nog niet duidelijk.

NIEUWS

Bron: de Telegraaf | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser