nieuws

Vader Meghan Markle over prins Harry: 'Hij vroeg me telefonisch om haar hand'

De vader van Meghan Markle hield de gemoederen voorafgaand aan haar huwelijk met prins Harry – waar hij niet aanwezig zou zijn – flink bezig. Vandaag vertelt hij er voor het eerst over op televisie.

| Yara Mureau

Thomas Markle praat niet alleen over zijn afwezigheid, maar ook over hoe prins Harry om de hand van zijn dochter vroeg.

Lees ook
Vader Meghan Markle liet zich betalen voor paparazzi-foto’s en ‘schaamt zich dood’

Teleurgesteld

Na het paparazzi-schandaal was het toch de bedoeling dat Thomas Markle aanwezig zou zijn op het huwelijk van zijn dochter. “Ze twijfelden geen seconde of ik er bij mocht zijn”, vertelt hij vandaag aan Good Morning Britain. Maar na zijn hartaanval werd door Meghan zelf bevestigd dat haar vader niet aanwezig zou zijn op haar huwelijk. “Ze waren erg teleurgesteld, maar zeiden allebei: ‘Zorg goed voor jezelf, want we maken ons zorgen.'”

Toestemming

De vader van Meghan heeft prins Harry nog nooit ontmoet, maar wel al vaker telefonisch gesproken. “Het is een heel leuke man en een slimme jongen. We hebben het over de politiek en Trump gehad.” Hoe Harry dus om Meghans hand heeft gevraagd? “Ze belden me samen en Harry vroeg om haar hand via de telefoon. En toen zei ik: ‘Je bent een gentleman, beloof me dat je mijn dochter nooit iets aan zal doen. Maar natuurlijk krijg je mijn toestemming.'”

Paparazzi-schandaal

Ook vertelt Thomas Markle over het paparazzi-schandaal. “Het was bedoeld om mijn imago op te poetsen, maar het is juist tegen me gekeerd. Ik weet dat het een ernstige fout was die moeilijk is terug te draaien.” Of hij het erg vond dat hij zijn dochter niet naar het altaar kon brengen? “Ik was jaloers, maar voelde me ook vereerd. Er kon geen betere vervanging voor mij zijn, dan iemand als prins Charles.” Hij is vooral erg teleurgesteld. “Ik ben een voetnoot in het grootste moment in de geschiedenis, in plaats van de vader die zijn dochter naar het altaar mocht brengen. Dat frustreert me.”

Bekijk het hele interview hier.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND

Bron: Good Morning Britain | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser