nieuws

Vader deelt emotioneel bericht: vrouw overlijdt onverwacht na geboorte zoon

Vader deelt emotioneel bericht: vrouw overlijdt onverwacht na geboorte zoon

Het is de nachtmerrie van elke kersverse vader, maar het overkwam de Amerikaanse Jean Luc Montou. Binnen 24 uur na de geboorte van zijn zoon, overleed zijn vrouw Sarah (29).

| Boris Lemereis

En dus deelde Jean Luc op Facebook in één emotionele post zowel de geboorte van zijn zoon als het overlijden van zijn partner.

Lees ook
Vader vertelt over aan kanker overleden dochter, een groot atletiektalent

Zeldzame complicatie
Hoewel de oorzaak van de dood van Sarah nog niet officieel is vastgesteld, wordt vermoed dat het om ‘vruchtwaterembolie’ gaat: een extreem zeldzame complicatie die onder meer interne bloedingen veroorzaakt. “Toen de symptomen zichtbaar werden, was het al begonnen”, vertelt Jean Luc aan Today. Sarah had hoofdpijn en kreeg een toeval voordat ze overleed. “Ik dacht dat het wel goed zou komen omdat we in het ziekenhuis waren. Maar ik wist dat het goed mis was toen het personeel met borstcompressies begon en er een defibrillator aan te pas kwam.”

Emotioneel bericht
Het stel wilde de foto’s van hun pasgeboren Julian Charles pas delen op social media als ze samen thuis waren. Maar in plaats daarvan ging de post van Jean Luc nu over de geboorte van zijn zoon én het overlijden van Sarah. Op de foto’s poseert Sarah nog nietsvermoedend en gelukkig met haar kersverse zoon.

Gelukkigste 24 uur
‘Sara heeft het niet gehaald’, schrijft Jean Luc op Facebook. ‘Mijn laatste 24 uur met haar was ik gelukkiger dan ik ooit ben geweest. Ik hield van deze vrouw als geen ander. Ze overleed voor mijn ogen terwijl ik onze zoon in mijn armen had.’ Naast Julian Charles heeft Jean Luc ook een driejarig dochtertje uit een eerdere relatie.

Steun
Het aangrijpende bericht van Jean Luc is niet onopgemerkt gebleven. Op social media stromen steunbetuigingen van over de hele wereld binnen. Het was vooral zijn intentie om zijn familie en vrienden te updaten, zegt Jean Luc, maar hij is geraakt door de reacties. Zijn zoontje en dochter houden hem op de been. ‘Dit is mijn wereld op dit moment, hierdoor blijf ik overeind’, schrijft hij bij een foto van zijn kinderen. ‘Ik zal Julian vertellen dat hij niet alleen haar zoon is, maar haar nalatenschap.’

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Today | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser