nieuws

Australische arts die jongens uit grot redde, hoort vlak na actie dat vader is overleden

Australische arts die jongens uit grot redde, hoort vlak na actie dat vader is overleden

Arts Richard Harris (53) was de laatste man die uit de Thaise grot kwam nadat alle voetballers gered waren. Hij wordt door de hele wereld als held gezien, maar hij heeft andere dingen aan zijn hoofd. 

| Stijn de Vries

Zijn vader is kort na het voltooien van de reddingsoperatie namelijk overleden.

Lees ook
Dit zijn de jongens die wekenlang opgesloten zaten in de Thaise grotten

Vrijwillig

Tijdens zijn vakantie ging hij naar Thailand om te helpen met de reddingsoperatie. Het twaalfkoppige team werd met hun voetbalcoach uit de grot gered, mede dankzij Harris. Hij is arts en heeft dertig jaar duikervaring. Hij werd de ‘beste man’ voor de missie genoemd. Zelf ging hij ook de grot in en bleef drie dagen bij de jongens. Daar besloot hij welke jongen wanneer uit de grot mocht worden gehaald.

Periode van rouw

Zijn baas vertelde aan ABC News Australië dat er een periode van rouw is aangebroken voor de familie Harris na het overlijden van de vader. “De fysieke en emotionele gevolgen van zijn deelname aan de reddingsoperatie versterken de rouw. Hij zal snel naar huis komen en zeer verdiend vrij nemen om samen te zijn met zijn familie.”

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ABC News | Foto: Twitter

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser