update

Betaalproblemen door landelijke pinstoring weer opgelost

Betaalproblemen door landelijke pinstoring weer opgelost

Door heel Nederland en daarbuiten waren er problemen met pinbetalingen. Door een storing was het in veel gevallen onmogelijk om af te rekenen met bankpassen die werken met het Maestro-systeem van Mastercard. 

| Maaike van de Graaf

Volgens Mastercard zijn de problemen met pintransacties opgelost.

Storing opgelost

Het Amerikaanse bedrijf meldt op Twitter dat “de situatie is opgelost”. “De transacties werken nu normaal.” De oorzaak van de pinstoring is nog onduidelijk. “De eerste prioriteit lag bij het oplossen”, zegt de woordvoerder.

Landelijke pinstoring

Op Twitter lieten mensen weten dat ze niet konden betalen bij tankstations en winkels. Ook Nederlanders in het buitenland leken getroffen door de pinstoring. De meeste Nederlandse banken, waaronder ING, ABN Amro en Rabobank, geven Maestro-passen uit. Mensen die een pinpas van het concurrerende Visa hebben ondervinden geen problemen, aldus de Betaalvereniging.

Groot probleem

Het is duidelijk dat het om een grootschalig probleem gaat, maar het is mogelijk dat op sommige plekken toch met een Maestropas kan worden afgerekend. “Dat is afhankelijk van de manier waarop een winkelier is aangesloten. Als de schakel via een ander bedrijf dan Mastercard loopt, kan het zijn dat het wel werkt.”

Lees ook
Pinnen in het buitenland kan om deze reden een duur grapje worden

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | UPDATE | TECH

Bron: ANP | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer update

Lees dit ook even

Please update your browser