nieuws

UNICEF ontvangt duizenden positieve reacties na oudejaarsconference Claudia de Breij

UNICEF ontvangt duizenden positieve reacties na oudejaarsconference Claudia de Breij

UNICEF heeft enorm veel positieve reacties ontvangen naar aanleiding van de oudejaarsconference van cabaretière Claudia de Breij.

| Marloes van Wijnen

De Breij vertelde in de voorstelling onder meer dat ze vluchtelingenkampen in Macedonië, Griekenland en Libanon had bezocht. Ook omschreef ze de schrijnende situaties waarin vooral kinderen zich bevinden.

Lees ook
Claudia de Breij start 2017 met lovende kritieken Oudejaarsconference

Duizenden berichten
De organisatie heeft via diverse kanalen bijna tienduizend positieve berichten ontvangen naar aanleiding van de oudejaarsconference. “De verhalen van Claudia hebben heel veel mensen een beter beeld gegeven van de heftige situaties waarin kinderen zich in dat gebied geheel ongevraagd bevinden”, legt een woordvoerder uit. “De betrokkenheid van Nederlanders bij het onderwerp is toegenomen. Je merkt dat mensen een beter beeld hebben gekregen bij de erbarmelijke situatie en iets willen doen om te helpen.”

Koude nachten
Het leven voor Syrische vluchtelingen is nog zwaarder geworden sinds de winter is aangebroken. Dit betekent in landen als Libanon dat de temperatuur in de nacht tot ver onder het vriespunt kan dalen. De campagne van UNICEF Nederland, waarin aandacht wordt gevraagd voor het lot van Syrische kinderen, heeft inmiddels al één miljoen euro opgeleverd. “Hiervoor kunnen we 200.000 dekens kopen.”

Miljoenen keer bekeken
De oudejaarsconference van Claudia de Breij werd in totaal door meer dan 3 miljoen mensen bekeken. De Breij bracht vorige week ook een boek uit waarin ze vertelt over haar ervaringen in de vluchtelingenkampen die de achtergrond vormden van de show.

Claudia’s oudejaarsconference gemist? Bekijk ‘m hier terug:

https://www.youtube.com/watch?v=_mAlZ9ESUFw

NIEUWS | BEKEND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser