nieuws

Uitvaartleider Alexander: 'Meer respect voor de rouwstoet'

Uitvaartleider Alexander: 'Meer respect voor de rouwstoet'

Het respect voor de rouwstoet is verdwenen. Dat vindt uitvaartleider Alexander IJsendorn en daarom plaatste hij een bericht op Facebook.

| Maaike Schneiders

Met succes: het werd meer dan zesduizend keer gedeeld. Blendle tipt een interview met IJsendorn uit De Stentor.

Lees ook: Vrouw haalt geld op voor uitvaart omgekomen buurvrouw

Bijna aangereden
IJsendorn is het zat. Afgelopen week scheurde een auto de stoet voorbij terwijl deze stilstond bij het huis van de overledene, zodat de nabestaanden een laatste groet konden brengen. Vervolgens werd hij bijna aangereden door een ouder echtpaar op de fiets, toen hij bloemen voor het huis wilde leggen.

Brutaal en gehaast
Dit soort situaties zijn helaas geen uitzondering. De uitvaartleider zoekt de oorzaak bij de gehaaste, brutale wereld waarin leven. Vroeger waren mensen netter. IJsendorn: ‘Moet je echt zo snel naar je afspraak?’

Geen oplossing
Een oplossing heeft hij niet. Dat is ook niet de bedoeling van zijn oproep geweest. Hij wil vooral een aanjager zijn die mensen laat nadenken. Gelukkig zijn er veel mensen die hebben gereageerd: ‘Er zitten positieve reacties bij en mensen met nare ervaringen, maar iedereen is het met me eens. Het leeft bij mensen.’ Lees het hele interview via Blendle (€) in De Stentor.

Lees ook: Christa veroorzaakt ophef: ‘Ik doe niet mee aan Dodenherdenking’

Via Blendle betaal je alleen de stukken uit tijdschriften en kranten die je écht wilt lezen. Dat kost wat, maar niet veel. De vanaf-prijs van een artikel is gemiddeld zo’n 10 eurocent en kan oplopen tot 90 eurocent. Prijzen zijn afhankelijk van de lengte van het artikel en van de bron die het stukje heeft gemaakt. Kijk hier voor meer info. 

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Blendle | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

GeaGea

Huh? Wat vaag, denk je iets te lezen, staat er opeens dat je een abonnement op blendle kan nemen. Wat een onzin. Eigenlijk respectloos ook gezien het onderwerp. Hier wordt dan niet letterlijk maar wel figuurlijk over "de rouwstoet gefietst".

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser