nieuws

Uithuisplaatsing doodzieke Amir (10) verlengd, ouders gaan in hoger beroep

Uithuisplaatsing doodzieke Amir (10) verlengd, ouders gaan in hoger beroep

De kinderrechter in Assen heeft bepaald dat de terminaal zieke Amir (10) voorlopig niet terug naar zijn ouders mag. Amir werd twee weken geleden door de kinderbescherming uit huis geplaatst.

| Yara Mureau

Volgens de rechter is het beter voor Amir als hij voorlopig wordt behandeld in een speciale zorginstelling.

Lees ook
Kinderbescherming haalt terminaal zieke jongen weg bij ouders in azc

Rechtzaak
De rechter heeft de uithuisplaatsing verlengd tot 5 november. De kinderbescherming pleitte voor een verlenging van vijf maanden, maar zijn ouders geloven niet dat Amir meer dan enkele maanden te leven heeft. Wel wordt aangeraden de bezoekregeling voor zijn ouders te vergroten. Volgens de rechter moeten de ouders Amir iedere dag kunnen opzoeken. Amir werd op 7 september met spoed weggehaald uit het azc in Emmen, omdat hij de specialistische hulp die hij nodig heeft volgens de kinderbescherming daar niet kan krijgen.

Teleurgesteld
Volgens advocaat Joancy Breeveld zijn de ouders teleurgesteld in de uitspraak. “De ouders vinden het verschrikkelijk dat ze niet herenigd zijn. Ze hopen dat het snel goed komt, maar zijn blij dat de uithuisplaatsing in ieder geval niet met drie maanden is verlengd.” Toch is het volgens haar te veel: “Het gaat om een terminale jongen in de laatste fase van zijn leven. Iedere maand wachten is in dit geval een maand te lang.” Het jongetje lijdt aan de erfelijke stofwisselingsziekte fucosidose. Volgens Breeveld is er maar één reactie mogelijk: in hoger beroep gaan.

NIEUWS

Bron: AD | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser