Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Twitteraars zamelen geld in voor moeder die schoolreisjes van kinderen niet kan betalen

Twitteraars zamelen geld in voor moeder die schoolreisjes van kinderen niet kan betalen

Nadat een Duitse alleenstaande moeder (35) tweette dat ze geen geld voor de schoolreisjes van haar kinderen had, schoten andere Twitteraars te hulp: samen zamelden ze meer dan 14.000 euro in.

| Verena Verhoeven

Dat had de verpleegkundige nooit verwacht.

Lees ook
Mariska leeft in stille armoede: ‘Mijn kinderen kunnen niet mee op schoolreisje’

Schoolreisje

Op vrijdag 8 juni tweette de moeder een opsomming van het geld dat ze voor de schoolreisjes van haar kinderen moest betalen. ‘Volgende week betalen, vandaag pas over geïnformeerd. Wanneer is het juiste moment om ze te vertellen dat ze thuis moeten blijven? Ik wil huilen’, schreef de vrouw openhartig op Twitter. Ook laat ze weten dat ze alleenstaande moeder is en daardoor een ’75 procent-baan’ heeft.

Inzamelen

De tweet bleek onbedoeld een goede zet. Ze kreeg veel likes (inmiddels meer dan drieduizend) en onder de reacties (meer dan duizend) waren veel mensen die hulp aanboden. ‘Ik ben ontroerd’, schreef de moeder na het lezen van alle tweets. ‘Al die sympathie en hulpvaardigheid! Ik ben sprakeloos en dat zegt wat.’

Crowdfunding

Op aanraden van andere Twitteraars opende ze een account op een crowdfundingsite zodat mensen die wilden helpen, geld konden storten. En dat geld storten, dat gebeurde. En veel. Ze had 750 euro nodig om haar kinderen mee op schoolreisje te laten gaan, maar inmiddels staat de teller al op meer dan 14.500 euro. Ook blijven de mooie reacties binnenstromen. Zo tweet iemand: ‘Niemand hoeft het leven alleen te leven.’ En zegt iemand anders: ‘Het gekke is dat ik een paar euro heb bijgedragen die ik niet mis, maar ik kan de hele dag blij zijn.’

Genoeg geld

‘Ik moet huilen van al jullie lieve woorden’, schreef de dankbare moeder gisteren. Aan Spiegel Online – een Duitse nieuwssite – liet ze weten dat ze de tweet alleen maar plaatste uit frustratie. Ze had nooit verwacht dat dit zou gebeuren.

NIEUWS | LIFESTYLE | BUITENLAND

Bron: Twitter | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser