nieuws

Twitteraars zamelen geld in voor Leidenaar (80) met opgeblazen duiventil

Twitteraars zamelen geld in voor Leidenaar (80) met opgeblazen duiventil

Het nieuwe jaar begon voor de tachtigjarige Bas Ouwersloot uit Leiden erg ongelukkig: zijn duiventil werd door vandalen opgeblazen. Maar toen was daar Twitter.

| Rutger de Quay

De meelevende twitteraar Willem de Gelder (26) stuitte op het bericht over Bas z’n duivenhok en besloot een crowdfundactie te starten.

Lees ook
Postcodeloterij valt op Haagse flat, bewoners uitzinnig van blijdschap

‘Kunnen we dit niet crowdfunden?’
“Via Twitter vond ik de tweet van Daan Sloos, gemeenteraadslid in Leiden én toevallig ook de buurman van meneer Ouwersloot”, vertelt De Gelder aan LINDAnieuws. “Ik dacht bij mijzelf: ‘kunnen we dit niet crowdfunden?’. Omdat ik erg actief ben op Twitter zette ik mijn gedachte online. Tot mijn eigen grote verbazing werd daar massaal op gereageerd, en voordat ik er erg in had stond de crowdfundactie al online. Het benodigde bedrag was nog geen halve dag later bij elkaar.”

Morgen op bezoek bij meneer Ouwersloot
De Gelder is zelf onbekend met duiventils, maar gaat naar aanleiding van zijn actie morgen naar meneer Ouwersloot toe om daar samen met hem online een duiventil op de kop te tikken. “Ook dit soort dingen kun je gelukkig online bestellen en laten bezorgen, want ik heb niet eens een rijbewijs,” lacht hij. Inmiddels heeft De Gelder ruim 330 euro opgehaald van de benodigde 200 euro. Het overgebleven bedrag wordt gedoneerd aan de Vogelbescherming (een helft) en een Leidse stichting die zich inzet voor dieren (de andere helft).

NIEUWS | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Willem de Gelder / Chris de Waard

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser