Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Veel boze reacties op celstraf meisje (16) met vals ID

Veel boze reacties op celstraf meisje (16) met vals ID

Boze mensen zijn gisteren in de virtuele pen geklommen omdat zij het niet eens zijn met de straf die een zestienjarig meisje kreeg nadat ze een vals ID aan de politie liet zien.

| Martine Findhammer-Schut

Ze moest namelijk een nacht in de cel doorbrengen.

Vals ID

‘Je hebt toonplicht, geen draagplicht, meneer agent. Dus ze had het thuis mogen halen en alsnog kunnen tonen. Ken de wet.’ En: ‘Het zal mijn dochter maar zijn, niet even thuis brengen en stevig kringgesprek met de ouders voeren, nee. Vastzetten dat crimineeltje. Goed bezig agent’, zijn nog maar een paar van de vele boze reacties.

Lees ook
Kind urenlang opsluiten in cel voor stelen van snoep: ‘Terecht of belachelijk?’

HALT

De Utrechtse wijkagent Emile Vermeulen twitterde over het voorval dat plaatsvond in de Nobelstraat (centrum van de stad). Het zestienjarige meisje zou om haar ID zijn gevraagd door een portier van een uitgaansgelegenheid, maar ze liet niet haar eigen ID zien. Omdat ze die niet bij zich had en de ouders van het meisje niet bereikbaar waren, werd ze aangehouden en meegenomen. Nadat het meisje een nacht in de cel had doorgebracht, werd ze weer vrijgelaten. Ze zal worden doorgestuurd naar HALT, een instantie die jeugdcriminaliteit bestraft.

NIEUWS | MEEPRATEN

Bron: RTV Utrecht | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser