Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tv

RTL na bedreigingen John van den Heuvel: 'Boulevard verandert onder geen beding van locatie'

RTL na bedreigingen John van den Heuvel: 'Boulevard verandert onder geen beding van locatie'

John van den Heuvel is niet meer in de studio van ‘RTL Boulevard’ te vinden vanwege ernstige bedreigingen uit het criminele circuit. Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, leek het een goed idee de studio van het programma te verplaatsen. 

| Kirsten Zijderveld

Maar RTL laat in een statement weten dat dat niet gaat gebeuren.

Locatie ‘RTL Boulevard’

‘Het is erg genoeg dat John moet uitwijken om zijn vak uit te oefenen. Wij nemen veiligheid heel serieus en tegelijkertijd zullen wij niet zwichten onder dit soort druk. Wij geloven in het vrije woord en zullen dat met hand en tand verdedigen. De burgemeester heeft geen concrete verhuizing voorgesteld, maar wel haar steun gegeven. Dat waarderen wij, maar zullen onder geen beding om deze reden veranderen van locatie’, laat RTL weten.

Blij met statement

John van den Heuvel laat vanaf een andere locatie aan RTL Boulevard weten dat hij blij is met dit statement. “Het ligt mij zwaar op de maag dat ik niet in de studio kan zijn. Als de studio dan verplaatst moet worden, zou ik daar zeer treurig van worden. Gelukkig houdt RTL de rug recht en blijft de studio op het Leidseplein. Als er ooit redenen zijn om te verplaatsen, dan heeft dat in ieder geval niks met criminele dreiging te maken.”

Lees ook
John van den Heuvel mag door dreiging niet meer naar studio ‘RTL Boulevard’

Veiligheidsmaatregelen

Volgens AT5 waren de veiligheidsmaatregelen die bij de studio van RTL Boulevard werden genomen als Van den Heuvel langskwam goed zichtbaar. Een medewerker van een winkel aan de Lange Leidsedwarsstraat maakte beelden (zie hieronder) waarin te zien is dat de straat geblokkeerd werd door meerdere politiewagens en gepantserde auto’s de straat in reden. Soms zouden deze auto’s ook met zwaailichten en sirenes de straat zijn ingereden.

NIEUWS | TV | BEKEND

Bron: RTL Boulevard/AT5 | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tv

Lees dit ook even

Please update your browser